Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Új MALAGUTI generáció mutatkozott be az EICMA-n

Négy évvel azután, hogy az osztrák KSR-Group megvásárolta az olasz MALAGUTI motorkerékpár márkát, az idei EICMA motorkerékpár vásáron bemutatta a MALAGUTI 2023-as modellpalettáját, ami modernebb, mint valaha, és mindemellett mélyen hordozza az olasz márka egyedi történelmét, sajátosságait.

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Malaguti, az olasz motorkerékpár gyártó San Lazzaro di Savenna-ból gyönyörű szép hosszú múltra tekint vissza. A gyár története 1930-ban kezdődött, amikor Antonio Malaguti kerékpár szaküzletet és bicikli szerelőműhelyt alapított Bologna elővárosában. Szenvedélyes bicikliversenyző, saját cégében egyedi kerékpárokat kezdett gyártani.

1949-től már segédmotoros kerékpárokat is épített, aztán könnyű motorkerékpárokat, és robogókat gyártott. Más gyártókkal ellentétben a Malaguti nem volt hajlandó egyre nagyobb, erősebb és sportosabb motorkerékpárokat építeni. Véleménye szerint a dinamikus sportosságot nem csak egy szűk exkluzív versenysport világ számára kell fenntartani, hanem az összes motorkerékpár összekötő eleme kell, hogy maradjon. – ez a megközelítése a fiatalabb motoros közösség iránti elköteleződését is jól mutatja.  

MALAGUTI és KSR

Amikor a 90 éves olasz Malagutit 2018-ban átvette az ausztriai KSR-Group, az első dolga volt a márka tradicióinak a visszaállítása. A MALAGUTI márkanevet visszahozták a kétkerekűek világába, és stabil alapokra helyezték. A 2022-es milánói motor Show-n az EICMA alkalmából mutatták be a MALAGUTI 2023-as modellév új motorkerékpárjait. Ez a modellkínálat mutatja be igazán azt, ahogy a KSR elképzeli Bologna szellemét, és így viszi bele a márka újkori történetébe Antonio Malaguti, az ősatya gondolkodásmódját és szellemiségét. 

Magyarországon az ADVES Moto képviseli a márkát

 

 

MALAGUTI DRAKON 125 a dinamikus zászlóshajó. 

A MALAGUTI DRAKON 125 nemrég jelent meg Európa útjain és máris a cég zászlóshajója lett. A folyadékhűtésű nyolcadliteres motor 14 lóerőt (10 kW) teljesít 9.500-as percenkénti fordulatszámon és 11,4 Nm–es forgatónyomatékot teljesít már 7.500-as fordulatnál. A befecskendezésről a BOSCH elektronikája gondoskodik. Szériafelszerelés a blokkolásgátló ABS rendszer, minden világítás LED fényforrásokkal van szerelve, és a vezetőt egy nagyfelbontású folyadékkristályos színes TFT kijelző látja el információkkal. A könnyűfém keréktárcsákon elől 100/80-17, hátul 130/70-17 méretű MAXXIS gumiabroncsok feszülnek. A csupán 145 kg-os menetkész tömegű MALAGUTI DRAKON a széles kormányával és a fordított (UpSide-Down) első villájával rendkívül agilis lett, és nagyon pontosan irányítható. Az alacsony súly, a sportosság és a dinamika a jövőben élen járó tulajdonságok a az olasz cég újkori modellpalettáján.
Külső megjelenési formáját tekintve az elegáns ívek és az élesre húzott vonalak megadják az új dizájn formavilágát. Az ausztriai dizájn-, és fejlesztőmérnök csapat a „megállíthatatlan széria” című négyrészes sorozatban mesélte el megközelítését és ambícióit, hogy 2019 óta zajló hosszú fejlesztő munka eredményeként újraértelmezték „Bologna szellemét”. A MALAGUTI DRAKON 125-ös elérhető két színben: Neve White (fehér) és Spirito Grey (szürke). 

MADISON 125, XSM 125 és XTM 125 modellfrissítése 

A már meglévő XTM és XSM 125-ös modellek egy jelentős ráncfelvarráson estek át, és a 2023-as szezonkezdetre megérkeznek a  kereskedőkhöz. Az offroad szerelmeseinek tervezett terepes XTM125 és a könnyűsúlyú aszfaltra szánt szupermoto változata az XSM125 teljesen a DRAKON dizájnkoncepció alapján készült. Az enduro és a szupermoto is teljesen új kipufogót, új ülést és ABS-t kapott, ezen felül nappali menetfényt is tartalmazó teljes LED világtást. A MALAGUTI MADISON 125-öst is teljesen újrarajzolták. A dinamikos robogó az első, ami a tájföldi GPX-el együttműködésben készült. A 2023-as évben három színben érhető el a kereskedőknél: Neve White (Fehér), Toro Black (Fekete), és Albero Green (Zöld). 

MALAGUTI XTM 125

MALAGUTI XSM 125

Az XAM koncepciómotor tölti ki a rést a biciklik és a motorkerékpárok között. 

A legnagyobb meglepetést az EICMA 2022-es milánói motor show standján az új elektromos koncepció-motorkerékpárunk az XAM okozta. Az XAM tanulmánymotor leírásában nem találtunk hengerűrtartalomra utaló adatot, ugyanis az XAM a MALAGUTI történetének első offroad motorkerékpárja. A dinamikus terepes XAM súlya meglepte a látogatókat, mert a kiállított elektromos terepmotor prototípus menetkész tömege nem éri el a 70 kg-ot. Azt, hogy mikortól lesz kapható ez a fantasztikus szériagyártású motor utcai engedéllyel, és hogy mennyi lesz az ára, azt még nem árulták el. Annyit viszont már biztosan tudunk, hogy elérhető lesz L1e-B utcai jóváhagyással rendelkező segédmotoros-, vagy B jogosítvánnyal vezethető változat, és lesz sport célú cross-motor változata is. Az is egyértelműen kiderült, hogy elkötelezett a 21. századi technika és a fiatal közönség felé, és izgalmas, magas ár/teljesítmény arányú járművekkel fogja betölteni az új piaci igényeket. Így zárja be a piaci rést a biciklik és a motorkerékpárok között az új elektromos XAM motorral. Így lesz ez az új modell (is) összekötő kapocs a cég nagy történelme és az izgalmas jövő között.  

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending