Connect with us

Hírek

Érkezik a 890-es Duke?

Maga a pletyka nem teljesen újkeletű, már eddig is voltak jelek, miszerint a KTM új modellt fejleszt, most pedig itt a bizonyíték. Itt a KTM DUKE 890

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Legelőször a német Motorrad magazin szúrta ki az éppen tesztelés alatt lévő új 890-es KTM blokkot, amin nem más ült, mint az ex-MotoGP versenyző Jeremy McWilliams, szóval már csak ez alapján is elég komolynak tűnik a projekt. Arról nem is beszélve, hogy eléggé tele aggatták a motort mindenféle plusz kábellel meg jeladóval.

Felmerül viszont a kérdés, hogy mégis miért jön ilyen korán az utód, ha a 790-es modell csak a tavalyi év elején mutatkozott be. Nos, nem nehéz kitalálni, hogy a KTM is lépni kényszerült a közeledő Euro5 károsanyag kibocsátás szabvány miatt, és csak a hengerűrtartalom növelésével tudták megtartani a 105 lovas teljesítményt, de persze az sem kizárt, hogy az osztrákok szimplán csak bővíteni akarják a kínálatukat a középkategóriában.

Utóbbi tűnik esélyesebbnek, már csak azért is, mert ahogyan azt a szemfülesebb olvasók bizonyára ki is szúrták már, a tesztpéldányon új Brembo fékkar és munkahenger, valamint állítható első futómű is feltűnik. Így már erősen gyanús, hogy egy morcosított, ’R’ verzióról van szó. Mindenesetre bízzunk benne, hogy a novemberi EICMA kiállításon a nagyközönség számára is mutat valamit a KTM.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending