Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Új gyári dizájn tervek érkeztek a középkategóriát átrendezni készülő lévő Aprilia RS660-ról!

Az Aprilia hirtelen levédetett pár dizájnt az RS660-hoz, ami kísértetiesen hasonlít a még 2018-ban bemutatott EICMA féle koncepthez, de azért pár apró eltérés befigyel

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Hiánypótló hatszázas Aprilia

Az olasz motorok iránt rajongók elég régóta, elég keményed vágyódnak egy 600-as supersport gépért. Ez a vágyódás a tavalyi EICMA kiállítás során tovább fokozódott, amikor is az Aprilia bemutatta az RS 660 concept-et, amivel igyekeznének kitölteni az európai gyártású supersport motorok helyén tátongó piaci rést. Persze ez még csak egy concept motor, úgysem lesz belőle semmi, mondaná a szkeptikus, aki csalódott már a motorgyártók ígéreteiben. Viszont nagyon úgy fest, hogy az Aprilia tényleg nem viccel, mivel ezek az új dizájn elemek hivatalosan is be lettek jegyezve az IP Ausztráliánál. Az ilyen  CAD alkotások persze olyan sok újdonságot nem fednek fel, hiszen sok a hasonlóság az EICMA-n bemutatott motorral, de azért némi szemmeresztgetés után pár dolog nekünk is feltűnt.

Színesben sajnos még (a nagyközönség számára) nem létezik

A legszembetűnőbb újítás az Öhlins villa és a Brembo Stylema fékek lecserélése, amivel kicsit már túlságosan közelíettt a motor az RSV4 1100 Factory nagytesó szintjéhez. A Sachs futómű és Brembo Monobloc rendszer is jól fogja tenni a dolgát, ráadásul némileg olcsóbban. Az, hogy ez valóban nem jelent visszaesést, majd kiderül. Nyílván nem várható el az RS660-tól, hogy 200+ lóerőt tudjon, így talán megbocsájtható az eggyel olcsóbb megoldás. Ugyanakkor bevett szokás az olaszoknál is, hogy egy adott motorhoz több felszereltséget vagy opciót kínálnak, így egyáltalán nem kizárt, hogy a majd széria motornál is kitalálhatja a leendő tulajdonos, hogy mennyi karbon elemet bagy plusz teljesítményt, szeretne, nyilván rengeteg pénzért.

Az viszont már itt látszik, hogy elég hamar van vége az idomnak

Aztán ott van még az aerodinamika is, mint eddig kiaknázatlan tényező a jelenleg igencsak stagnáló 600-as kategóriában. Elvileg már létezik az Aprilia Active Aerodynamics, vagy ha úgy jobban tetszik ’A3’, ami eléggé meg tudná bolygatni a jelenleg futó középkategóriás motorok piacát. Viszont jelenleg nem tudunk mást tenni, mint tűkön ülve várni az újabb részleteket, és addig is reménykedni, hogy tényleg létezni fog középkategóriás supersport Aprilisa. Mi szurkolunk!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending