Connect with us
Suzuki

Hírek

Új egyhengeres Harley-Davidson készül az ázsiai piacra?

Pár hónapja a Harley-Davidson elég nagy kampánnyal jelentette be, hogy nagy változások fognak történni a modellpalettájukban és erre itt is van az első jel

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A Harley-Davidson márkanév némelyeknek egyet jelent a nagy V2-es blokkal, a túltolt króm díszítéssel, a bőr táskákkal meg a kivarrt, szakállas, medve alkatú, marcona alakokkal.

Na ez a sztereotípia fog most változni, a jelek legalábbis erre utalnak: a kiöregedő vásárlói kör, a vérfrissítés hiánya a modellekben, a szigorodó környezetvédelmi normák. Ezek mind-mind súlyos átalakításokat követelnek, aminek itt is van az előszele.

Egy Japán online magazin ugyanis posztolt egy képet, amin egy modern, fiatalos dögös gép koncepció feszít. A blokk mérete alapján gyanús, hogy egyhengeres lesz a motor, de messzemenő következtetéseket még nem érdemes levonni. Hunyorítva eléggé hasonlít egy KTM Duke 390 modellre, csak rátettek még egy lapos ülést. Elöl egy darab tárcsafék lassítja a motort, a kipufogó pedig Ducati Scrambler stílusban ívelődik felfelé. Már csak annyiból sántít a dizájn, hogy egy ilyen pirinyó benzintankkal nem érdemes hosszútávra tervezni.

Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a hengerűrtartalom 500 köbcenti környékén fog megállni, ez még talán elfogadható költségekkel jár arrafelé. Mivel az első célpont az ázsiai piac lesz, így a BMW G310-hez hasonlóan ezt a modellt is az indiai TVS fogja összecsavarozni. A kép alapján a váz öntött és térhálós elemekből fog összeállni, a nem túl méretes ülést pedig egy matt segédváz tartaná meg. Az első fényszóró a megszokott LED-es technikával lesz ellátva, a teleszkóp becsúszó szárait védő retró gumi harang pedig egyértelmű Harley-Davidson fícsör.

Azt már csak halkan jegyezném meg, hogy a jelenleg is tartó, 230 ezer motort érintő visszahívási akció nagyjából 35 millió dollárba fáj az amerikai motorgyártó óriásnak, így van mit rendbe tenni a házuk táján.

Bízzunk benne, hogy kijönnek ebből a mély völgyből, és látunk még új HD modelleket a közeljövőben!

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending