Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Tyredog, ami menet közben méri a gumi nyomását és hőmérsékletét

És nem csak méri, hanem ki is jelzi és figyelmeztet, ha nem megfelelő az érték.

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Újabb hasznos kütyü került szerkesztőségünkhöz a Dover Kft. kínálatából. Ez a Tyredog nevezetű guminyomásmérő rengeteg lusta motoros biztonságát szolgálja. Őszintén valljátok be magatoknak, hogy milyen gyakran nézitek a motorotok guminyomását?!

Van aki hetente? Az még elmegy.

Van aki havonta? Az már rég rossz.

Van aki évente? Arról már ne is beszéljünk.

Pedig, ha valami fontos a biztoságos közlekedéshez, akkor a guminyomás az egyik legfontosabb tényező a motorkerékpár viselkedésében. Ezt minden elindulás előtt ellenőrizni kellene!


A DOVER Kft. motoros termékei. Ezeket mind leteszteljük.

Nem véletlen, hogy a versenyeken ez az egyik legfontosabb adat, amit minden edzésen és versenyen feljegyeznek. Ez befolyásolja a gumi melegedését, az úttartást, a gumi oldalfalának a rugalmasságát. Itthon a versenyzőink általában 2,1 bar első és 1,9 bar hátsó guminyomással mennek a pályáinkon. Ettől persze eltérhetnek néhányan, de ez az átlag. Érdekes, hogy az utcai motorok guminyomása pont fordítva van. Ott az elsőt fújják keményebbre, míg a hátsó a puhább általában. Ezzel érdemes próbálkozni nektek is. Nekem sokkal jobban irányítható egy motor a versenyzők által használt értékkel. De ezzel sokat lehet kisérletezni, míg mindenki megtalálja a magának helyes beállítást.


 

Ehhez is segít ez a kis készülék a biztonság mellett. Ki szereti nézegetni a benzinkúton állandóan a gumiban lévő levegőnyomást? Én nem. Nekem tetszik ez a kis kulcstartó, aminek a kijelzőjéről le lehet olvasni a nyomásértékeket. És ha valami eltérés mutatkozik a szabadon beállítható értékhez képest, még figyelmeztet is a kis távpöckölő. Hangosan sípol és rezeg, ha nem megfelelő a nyomás és/vagy a hőmérséklet a gumikban.

Külön méri az első és a hátsó nyomást is, mindössze annyit kell tennünk, hogy a szelepsapka helyére, ezt a kicsit annál nagyobb műszert fel kell csavarni a helyére. Ennyi. A többit magától elvégzi.

A mérési eredmények folyamatosan valós időben láthatóak a kijelzőn. Arra kell figyelni, hogy ne cseréljük föl az első és hátsó műszereket, mert akkor fordítva jelzi ki a távirányítón a mért értékeket.
A guminyomás mellett még az abroncsban lévő levegő hőmérsékletét is méri, de ennek az értéknek a pontossága szerintem nem mindig valós. A légnyomás századra stimmel, így abban meg lehet bízni.
Sötétben is leolvashatóak az adatok, hiszen kék háttérvilágítással rendelkezik a kijelző, amit egy gombnyomással be lehet kapcsolni.

Miért érdemes ilyet használni?
– Mindig tudja a vezető, hogy kell e fújni a kerekekbe
– Megnöveli a gumi élettartamát
– Csökkenti az üzemanyag fogyasztást
– Azonnal jelzi a defektet
– És a legfontosabb, hogy a motor állandóan jó kezelhetősége miatt növeli a közlekedésbiztonságot.

Szerkesztőségünk mindenkinek ajánlja az ilyen biztonságot szolgáló kiegészítőket!

Bővebb info: +36-1-239-2202 telefonszámon, vagy a info@doverkft.hu e-mail címen. Vagy katt a képre!

Van még más hasznos dolog is a cég kínálatában, amiket mind letesztelünk a későbbiekben.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending