Csatlakozz hozzánk

Műhely

Twin Turbo Diesel AWD motorkerékpár

Azért ilyenkor nem kicsit szomorodom el, hogy Magyarországon a motorépítést mekkora akadályokba ütköztetik, míg külföldön meg ilyeneket simán megépíthetnek…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Ennek az egy éve készült különleges motorkerékpárnak a fő különlegessége, hogy szinte mindenből IS épült. A kerekei például egy Toyota Camry-é, de van rajta mosogató alkatrész, dízelmotor, cementkeverő… ahogy azt egy igazi tökös dízelmotor megkívánja.  Manapság már annyiféle motorkombináció létezik, hogy aki egy teljesen egyedülálló és soha nem látott motorkerékpárt akar létrehozni, annak rettentően nehéz dolga van.
Az atlantai USPS Diesel Techikus Sam Turner-nek ezúttal egy tényleg őrült dolgot sikerült építenie.

A Georgiából származó Sam 8 éves korában kapta meg első motorját, és azóta imádja őket. 12 éves volt, amikor édesapja megtanította neki hogyan kell hegeszteni, s azóta épít mindenfélét. Sam tudása lehetővé tette, hogy a motorkerékpárok iránti szenvedélyét kombinálja építési tapasztalataival.

Amit itt látsz, az a hidrosztatikus twin turbo összkerékmeghajtású diesel motor, ami az alapoktól kezdve teljesen egyedi. Kicsit olyan, mintha a Batmotorra egy hangyányi ( vagyis nagyon megborult az a bödön) Mad Max stílust hintettek volna.

Ahhoz, hogy biztonságosan lehessen vele közlekedni az úton ugyanazt a súlyt el kellett érnie, mint egy kisebb autónak. A felfüggesztés és a menetmagasság állítható, s egy légzsák is beépítésre került, s ami még érdekes lehet, nem kell felállni, hogy berúgja a tulajdonosa a motort. Tiszta kényelem…

A motorkerékpár egy 840 cm3-es közvetlen befecskendezésű V-iker diesel motorral rendelkezik, amit 2 RHB31 turbófeltöltővel egészítették ki. Ezen kívül a 11 láb 3 hüvelykes kerékpáron két darab 2,5 gallon légtartály, egy marmonkanna (ami üzemanyagtartályként szolgál), egy 5,56 mm-es lőszerdoboz (átalakítva akkumulátorként), és még nagyon sok érdekesség található.

Comments

comments

Kattintson a hozzászóláshoz

Hagyj egy üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending