Connect with us

Blog

Türnitz, az „eldugott hely”

Nincs messze a mennyország

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Akár egy hétvégi kanyarvadászatra is megfelelő úti cél, de aki nekivág, jobb ha tudja, hogy olyan káprázatos tájakon fog átsuhanni, hogy biztos hogy megbánja ha csak két napot szán rá.

Ausztria príma minőségű aszfaltján szurdokok, hegyek, völgyek közt kanyarogni vágyóknak kitűnő program, és nem is elérhetetlen. Budapesttől körülbelül 3 órányira már vár minket a motoros mennyország, egy google által lekért kincses térképen ez jól is látható.

Csak pár óra az úti cél

Türnitz a térség negyedik legnagyobb alsó-ausztriai települése. A tengerszint feletti magassága 466 m, hegyek, erdők, kristálytiszta tavak és vízesések veszik körül. Annyi út, annyi látványosság és annyi kanyar várja a motorosokat itt, hogy egy csillagtúrára simán érdemes benevezni, hogy mindent kiélvezhessen az ember.

Nyáron a legérdemesebb idelátogatni, mikor szinte érezni ahogy él, lélegzik és lüktet a természet.
Lebilincselő pillanatoknak lehetünk szemtanúi, a hegységeket körbeásó folyóktól kezdve, a hegyeket feltörő gyökereken át, a lélegzetelállító kilátásokig. Lenyűgöző ahogy a természet megállíthatatlanul dolgozik, ahogy a folyók utat vájnak maguknak a sziklákban, vagy a soha el nem készülő cseppkőbarlangok néma építkezése. Testi-lelki nyugalmat ígérő kikapcsolódást nyújt a táj, pláne, hogy még a kedvenc időtöltésünknek is hódolhatunk mindemellett: a motorozásnak.

Mivel kedvelt motoros út, ezért direkte motorosokra vonatkozó sebességkorlátozó táblák vannak kihelyezve, bár a rengeteg kanyar miatt úgysem lehet száguldozni.

Aki rászánja magát a javasolt csillagtúrára, mindenképpen magyarul beszélő szálláshelyet keressen, hogy ne okozzon nehézséget ha útbaigazítást kér. Kifejezett motoros panzió is van a településen, ahol még „motoros-turistatérképet” is adnak a jóravaló motorosnak.

Pár dolog amit érdemes megnézni:

1. Hohe Wand, Skywalk háromszögletű kilátóterasz

Türnitz-től 2 órányira található ez az adrenalinbomba-építmény, de akit nem érdekel a kilátó az is minden percét élvezni fogja az útnak.

A háromszög alakú építmény több méterre kilóg a 120 méter mély szakadék felé, rácsos padlójának köszönhetően olyan érzése van az embernek mintha lebegne, vagy belesétálna a felhőkbe. Elképesztő kilátásban lehet gyönyörködni, és az odavezető kanyargós út is fantasztikus élményt nyújt.

Tériszonyosoknak nem ajánlott

2.Hochkar körpanorámás kilátó

Szintén kétórányira található a két éve épített Skytour kilátó, amit ráadásul egy hatvan méter hosszú függőhídon átkelve lehet megközelíteni (azt rebesgetik mozog). Jó idő esetén több mint száz kétezer méter feletti hegycsúcsot lehet látni.

A síparadicsom tetején

Az odavezető utat ebben a videóban irigykedhetjük át:

3.Ochsattel hágó

Ausztria tele van több kilométeres hágókkal, amik útjai szerencsére kiváló minőségűek, tele szebbnél szebb kanyarokkal szinte egymásba érve. Ha csak kanyarogni támad kedved, az is egy csodálatos program a gyönyörű környezetben.

4.Höllental – ha hegyet másznál

Egy órányi kanyarokra található ez a turistacélpont, technikailag könnyű, közepesen megerőltető, meredek, hosszú létrákkal teli hegyi-túra.

Ide motorral nem lehet felmenni :)

Ide sem egyenes út vezet:

5.Erlauf-tó

Rengeteg tó is van a közelben, legszívesebben mindet megmutatnám mert bámulatosak, de csak egyet emelek ki, ami egy órányira található a kiindulóponttól.

Mint egy tengeri gyöngyszem

Akár meg is mártózhatsz ha kedved tartja

Ha ott kanyarognál, nézd mi vár rád:

6.Ötschergraben szurdok – mert ígértem vízesést is

Ausztria legszebb szurdokvölgye is csak egy órányira található. – Lassan már kezdem fontolgatni az odaköltözést. – Itt inkább beszéljenek a fotók helyettem.

 

A sebességkorlátozásokat természetesen illik betartani, a rendőrök hozzáállása méltányos és normális, bár lakott területen be tudnak pipulni ha száguldozni mersz. Ha esetleg mégis belefutsz a jóba, jobb a helyszínen fizetni, mert a büntetés összegét akár meg is háromszorozzák ha feljelentést kell tegyenek.

Tehát ha csak felülnél a motorra és kilőnéd az agyad egy temérdek kanyarral, vagy a természet hihetetlenül pompás szépségével, ez a környék megfelelő, hogy elvarázsoljon. Ha pedig tovább maradnál, amint látod sok bűnös élvezetet nyújtó célpont terem erre, amiből sajnos csak egy röpke ízelítőt tudtam megmutatni. Nyár, tél, tavasz, vagy ősz, mindegyik tart számodra kincseket, a havas hegycsúcsokat, az ébredező természetet, vagy az ősz múló színkavalkádját. Mindegy mikor mész, de egyszer az életben mindenképpen itt a helyed!

 

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending