Csatlakozz hozzánk

Hírek

Turbós lesz az új Hayabusa?

Ha igaz lesz a pletyka, akkor hamarosan (2017-ben?) elkezdődhet az újkori hiperbike-háború: a Suzuki nyíltan a H2 ellen megy?

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Kezeljük óvatosan – pletyka szinten – a “hírt”, mert bár a mérvadó Asphalt&Rubberen láttuk, de sok víz folyik még le addig Hamamatsuban, mire az “új generációs” Busa valóság (széria) lesz. Előbb az új, hivatalosan 2017-es modellévű GSX-R1000-nek kell “valóra válnia”, bár ez már szemlátomást teljesen készen van.

Ráadásul ez egy merőben új generációs superbike lesz a Suzukitól, megspékelve az eddig hiányot elektronikus segédletek teljes arzenáljával – pont ez az egyik oka annak, ami alátámaszthatja a híreszteléseket, miszerint -(mindezekkel felvértezve) lesz L7-es, hasonlóan “nagyon új” Hayabusa is – de hogy turbóval vagy anélkül, azt még korai lenne kijelenteni.


A turbós forgatókönyvet erősíthetik a Suzuki GSX-háttérmunkálatai: ez az a projekt, “amelyből a márka jövendő sportmotorjai is megszülethetnek”. Az A&R megemlíti azt a rengeteg tapasztalatot is, amivel a kisebb műhelyek már régóta átalakítják turbósra a Busát, többnyire sikerrel.

A legfőbb oka azonban a turbós híreszteléseknek az, hogy a Suzuki nagyot akar dobni az új utcai zászlóshajójával – és ahhoz, hogy az ultrabrutál Kawasaki H2 mellé oda lehessen állítani, valószínűleg feltöltő kell. De lehet, hogy csak a ZZR-t akarják megint lenyomni, amihez elég lehet egy alapos – elektronikai csomagos – átfésülés is. Time will tell, azaz majd meglátjuk, melyik utat választják.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending