Csatlakozz hozzánk

Akciók

Túrázz melegebb éghajlatra: Marokkó

A Karasna és a Rhino Tours márciusban afrikai túrát szervez

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Szöveg: Szimcsák Attila (Rhino Tours)

Aki vágyik egy igazi motoros kalandra, a jó társaságra, profi szervezésre, és néhány kellemes meglepetésre az most tegye szabaddá magát jövő márciusra! Mi leforgatjuk a nagy motoros kalandot a Te főszerepléseddel.

2010 januárban már ott voltunk Afrika kapujában, a gibraltári parkolóból láttuk Marokkó partjait. Akkor megfogadtam, hogy egyszer még motorozunk azon a kontinensen is. Nagyon örültem, amikor Szögi Tomi (Karasna) megkeresett az ötlettel, hogy szervezzünk egy túrát Marokkóba. A Karasnás fiúk már túl vannak egy sikeres offroad kalandon, amit bérelt Honda Transalpok nyergében csináltak végig, levonták a konzekvenciákat és megfelelő helyismeretet is szereztek.

1. nap  
Érkezés Marbellára, motorok átvétele, elhelyezés Hotel Pyr-ben a híres  Puerto Banus yacht kikötő szívében.  Vacsorával egybekötött útvonal ismertetés, az ”Amapola” helyi spanyol étteremben.

2. nap
Marbella-Algeciras- Ceuta (komp) majd, a határátkelés után Fes városa  (400 km)

A komp Ceuta városába érkezik (még spanyol terület), rövid gurulás után határátkelés Marokkóba. A  Rif-hegységen keresztül délnek haladva izgalmas szerpentinek következnek. Fesben a szállásunk elfoglalása után egy tradicionális étteremben vacsorázunk.

3. nap
Fes – Merzouga  (470 km)

Fes városát elhagyva, a marokkói sípályák mentén a francia Alpokban érezhetjük magunkat. Az Atlas hegység keleti oldalán haladva, egyre melegebb időjárás fogad minket.  A „Légionárius alagúton keresztül motorozva, elérjük a Szahara kapujának nevezett Al-Rachidiát.  A város gazdag történelemmel bír, mivel évezredek óta a kereskedő karaván útvonalak csomópontjának tekintik. Az esti szállásunk Marokkó legmagasabb homokdűnéi között kényelmes Berber sátortáborban lesz, vacsorával egybekötve.

4. nap

Merzouga – Gorges du Todra – Ouarzazate (380 km)

Kiszáradt sóbányák környékén vezet az utunk első szakasza, majd elérjük az afrikai ország egyik nevezes látványosságát a Gorges du Todra szurdokot. Tovább haladva a Dades folyó völgyében, néhány Kashbah erődítményt meglátogatva, elérjük Ouarzazate városát. Meglátogatjuk a világörökség részének nyilvánított Ait-Benhaddou sárból épített város erődítményt.
Több világhírű filmet, pl Arábiai Lawrence, Gladiátor, a Nazareti Jézust forgatták az erődben. Az esti szállásunk egy négy csillagos hotelben lesz, vacsorával egybekötve.

Marokkó túra 2011

5. nap
Ouarzazate – Marrakech (420 Km)

Délnyugat felé indulva az N-10 főúton elérjük a Magas Atlasz felé vezető utat. A 2200 méter magasan lévő Tizi-n-Test hágón átkelve csak estére érünk Marrakech városába. Vacsora a híres Jemaa el Fna téren, ahol számos marokkói kifőzde várja az ide érkező vendégeket számtalan eredeti étellel.

6. nap

Marrakech – Meknés (550 km)

Marakech-ből indulva a Cascades d’Ouzoud Marokkó legszebb, legmagasabb vízesését nézzük meg, majd az Atlasz Hegység szerpentinjein tovább,  a „Királyi” városok egyikébe Meknés-be érkezünk.

7.  nap
Meknés-Tanger-Tarifa-Marbella (450 km+Európa, 100 km)

A „királyi” városból Tanger felé vesszük az irányt! Ott a kompról búcsút intünk Afrikának, és Tarifából felgurulunk Marbellára, hogy az utolsó estén még egy közös vacsora keretében megbeszéljük élményeinket.

8. nap

Hazautazás repülővel Malagából.


Ha unod a telet… További infó és képek a Rhino Tours weboldalán

Túrainformációk:

A túra tervezett hossza: 2770 km
Várható indulás: 2012. március

A részvételi díj tartalmazza a következőket:

–          repülőjegy

–          7 éjszaka szállást, kétágyas hotel szobákban

–          reggelit és vacsorát

–          kompátkelés költségét

–          motorbérlés vagy motorkiszállítás költségét

–          balesetbiztosítás és storno biztosítás díját

–          saját motor beszállítását Budapestről a Honda Karasna telephelyére

–          saját motorok ingyenes átvizsgálását a Honda Karasna szervizében

–          motoros ruházat kiszállítását

–          túravezetés és szervezés költségeit

Részvételi díj motorosnak:
1890 euro
Utasoknak a részvételi díj: 1190 euro

Maximum létszám 10 fő + 3 túravezető!
Jelentkezési határidő 2011. december 31.

Körülbelül 6db saját motort tudunk kiszállítani és 7db bérelhető Honda Transalp vár minket Marbellán. Jelentkezéskor kérjük jelezd, hogy saját vagy bérelt motorral szeretnél jönni.

Regisztráció a Rhino Tours oldalán, a részvételi díjat a Honda Karasna szalonban (Bp., Váci út 40.) lehet befizetni.
Infovonal: 06 20 441 2020, info@rhinotours.hu

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending