Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tuono készül az Aprilia RSV4-ből

Reszkess, Ducati Streetfighter: érkezik a konkurencia V4-es blokkal!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az Aprilia annak idején az első Tuonóval különlegeset alkotott. A 2001 végén bemutatott csupasz gép az volt, amire mindenki vágyott, de amit addig egyetlen gyártó sem mert megvalósítani: egy idomaitól megfosztott, magas kormánnyal szerelt sportmotor.

Az olaszok hagyták a fenébe az óvatoskodást, szinte semmit nem puhítottak a konstrukción. A váz, a futómű és a fékrendszer is ugyanazt tudta, mint a műanyagba csomagolt RSV Millében, és az egyliteres V2-es blokkból is csak alig néhány lovacskát eresztettek szélnek.

A Tuono tehát divatot teremtett. Nagyon jó gép még ma is (mi is teszteltük), viszont az idő múlásával, no meg a konkurencia megerősödésével elég sokat vesztett hajdani fényéből. Ehhez hozzájárult az is, hogy az Aprilia már jó ideje csak az új V4-es superbike fejlesztésére koncentrált, a nagy V2-es modellek mellékvágányra kerültek. De szerencsére úgy tűnik, hogy a kigyúrt csupasz gazfickóknak a jövőben is lesz helyük a cég kínálatában.

Az általában igen jól értesült Motorcycle News angol motoros hírportál az Aprilia formatervezési gurujára, Miguel Angel Galuzzira hivatkozva állítja, hogy az RSV4-ből is készül majd meztelen Tuono változat. Ha a recept nem változik – és reméljük, hogy nem fog –, akkor igencsak durva masinára számíthatunk. Elvégre egy 180 lovas sportmotorból akarnak csupasz gépt faragni, abból a modellből, amely Max Biaggi idei SBK-versenygépének is az alapja. Az RSV4 Tuono kifejlesztése egyébként teljesen logikus lépés az Aprilia részéről: nem hagyhatják, hogy a Ducati új csúcs-nakedje, a 1098-ason alapuló Streetfighter ellenfél nélkül garázdálkodjon a piacon.

Galuzzi személye garancia arra, hogy a megjelenéssel nem lesz gond – az argentin származású dizájnernek olyan gyönyörűségeket köszönhetünk, mint az első Ducati Monster, a Cagiva Raptor és V-Raptor, és persze az Aprilia RSV4. Az interneten egyelőre két elképzelés kering az új Tuonóról: az egyik az ausztrál Motorcycle News magazinban megjelent fotó, itt a fejidomba a donor RSV4 lámpái kerültek; a másik rajz annak a Luca Barnak a műve, akitől a korábban bemutatott Ducati D66 cruiser ötlete is származik. A bennfentesek szerint a végleges változatot az idei év vége felé pillanthatjuk meg először. Mi csak annyit mondhatunk: nagyon várjuk! Reszkess, Streetfighter!

Comments

comments

Trending