Csatlakozz hozzánk

Hírek

TT: Superbike futam – Bitti mondja

Bitter Sándor a 30. helyen, a győzelem John McGuinnessé.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Szöveg: Bitter Sándor (Bitti #11)

John McGuinness nyerte a 2011-es Man-szigeti TT Superbike futamát Cameron Donald és Gary Johnson előtt. Bitter Sándor a 30. helyen zárt, a Superstock versenyen még javíthat.

Június 4-én, szombaton a Superbike futammal megkezdődtek a 2011-es Man-szigeti TT versenyei. A győzelmet John McGuinness szerezte meg, akinek ez volt a 16. diadala a világ leghíresebb utcai viadalán. Az angol pilóta 205,78 km/h-s átlagtempóval teljesítette az egy és háromnegyed órán át tartó száguldást. A 2. helyen közel egy perc hátránnyal Cameron Donald ért célba, a 3. pozíciót pedig Gary Johnson szerezte meg. A Honda számára óriási siker volt ez a futam, a dobogósok mellett a 4. helyezett motorján is a nagy H logója virított.

Az egyetlen magyar induló, Bitter Sándor a 30. helyen végzett. „Eredetileg edzésnek tekintettem a superbike versenyt, de aztán némi gondolkodásra adott okot. Örömmel tölt el, hogy 30. lettem a 62 induló és a 43 célba érkező között; amikor még mindenki versenyben volt, a szektoridők alapján a 28. és a 32. hely között motoroztam. Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy gyorsabb voltam, mint az amerikai szupersztár Mark Miller és Jeremy Toye, illetve fő riválisom (tekintettel a tavalyi történésekre az Endurance-világbajnokságon), Rico Penzkofer. Nagyon örültem annak is, hogy a 6 körön közel 2 percet javítottam a 2009-es superbike futamon elért eredményemhez képest – ez most 187 km/h-s átlagot jelentett” – mondta Bitti a versenyt követően.

Mint kiderült, a nap nem volt kalandoktól mentes Sanyi számára: „Nagyon fárasztó volt, a vége felé már azt sem tudtam, melyik körben vagyok. Egy helyen a nézők tapsolása annyira elvonta a figyelmemet, hogy a pálya utolsó szakaszán, ahol elég gyors szoktam lenni, egy 4-5. fokozatban, teligázon vett részen majdnem elcsíptem a padkát. Ezt az időveszteséget akartam aztán bepótolni, de túl sok gázt húztam, így lehetetlen volt befordulni az ‘én kanyaromban.’ Ezt a hibát már máskor is elkövettem, hiszen mindig itt próbáltam a legtöbbet kockáztatni. Luis Carrerával, a portugál utcai harcossal is mindig itt csatáztam: 2009-ben itt tudtam aláfordulni, és akkor is ezen a kanyaron mentem túl. Nos, ezzel a hibával most otthagytam körülbelül 20 másodpercet, s emiatt sajnos én voltam az első az eredménylistán, aki már nem kapott bronzszobrocskát. A csapattársam, Ryan Farquhar még mindig kórházban van a pénteki edzésen történt bukása miatt (Farquhar bordatörést szenvedett – a szerk.), emiatt van egy kis kavarodás a csapatban. Henzsely Csaba és a Horváth Tamás barátom nélkül nehezen tudtam volna végigcsinálni ezt a versenyt. Már várom a Superstock viadalt, tudom, mik a hibáim, megpróbálom korrigálni őket!”

Folytatás ma (hétfő) délután a négykörös Superstock versennyel. További információk és hírek Bitter Sándor rajongói oldalán.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending