Csatlakozz hozzánk

Hírek

TT: Superbike futam – Bitti mondja

Bitter Sándor a 30. helyen, a győzelem John McGuinnessé.

Közzétéve

ekkor

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Szöveg: Bitter Sándor (Bitti #11)

John McGuinness nyerte a 2011-es Man-szigeti TT Superbike futamát Cameron Donald és Gary Johnson előtt. Bitter Sándor a 30. helyen zárt, a Superstock versenyen még javíthat.

Június 4-én, szombaton a Superbike futammal megkezdődtek a 2011-es Man-szigeti TT versenyei. A győzelmet John McGuinness szerezte meg, akinek ez volt a 16. diadala a világ leghíresebb utcai viadalán. Az angol pilóta 205,78 km/h-s átlagtempóval teljesítette az egy és háromnegyed órán át tartó száguldást. A 2. helyen közel egy perc hátránnyal Cameron Donald ért célba, a 3. pozíciót pedig Gary Johnson szerezte meg. A Honda számára óriási siker volt ez a futam, a dobogósok mellett a 4. helyezett motorján is a nagy H logója virított.

Az egyetlen magyar induló, Bitter Sándor a 30. helyen végzett. „Eredetileg edzésnek tekintettem a superbike versenyt, de aztán némi gondolkodásra adott okot. Örömmel tölt el, hogy 30. lettem a 62 induló és a 43 célba érkező között; amikor még mindenki versenyben volt, a szektoridők alapján a 28. és a 32. hely között motoroztam. Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy gyorsabb voltam, mint az amerikai szupersztár Mark Miller és Jeremy Toye, illetve fő riválisom (tekintettel a tavalyi történésekre az Endurance-világbajnokságon), Rico Penzkofer. Nagyon örültem annak is, hogy a 6 körön közel 2 percet javítottam a 2009-es superbike futamon elért eredményemhez képest – ez most 187 km/h-s átlagot jelentett” – mondta Bitti a versenyt követően.

Mint kiderült, a nap nem volt kalandoktól mentes Sanyi számára: „Nagyon fárasztó volt, a vége felé már azt sem tudtam, melyik körben vagyok. Egy helyen a nézők tapsolása annyira elvonta a figyelmemet, hogy a pálya utolsó szakaszán, ahol elég gyors szoktam lenni, egy 4-5. fokozatban, teligázon vett részen majdnem elcsíptem a padkát. Ezt az időveszteséget akartam aztán bepótolni, de túl sok gázt húztam, így lehetetlen volt befordulni az ‘én kanyaromban.’ Ezt a hibát már máskor is elkövettem, hiszen mindig itt próbáltam a legtöbbet kockáztatni. Luis Carrerával, a portugál utcai harcossal is mindig itt csatáztam: 2009-ben itt tudtam aláfordulni, és akkor is ezen a kanyaron mentem túl. Nos, ezzel a hibával most otthagytam körülbelül 20 másodpercet, s emiatt sajnos én voltam az első az eredménylistán, aki már nem kapott bronzszobrocskát. A csapattársam, Ryan Farquhar még mindig kórházban van a pénteki edzésen történt bukása miatt (Farquhar bordatörést szenvedett – a szerk.), emiatt van egy kis kavarodás a csapatban. Henzsely Csaba és a Horváth Tamás barátom nélkül nehezen tudtam volna végigcsinálni ezt a versenyt. Már várom a Superstock viadalt, tudom, mik a hibáim, megpróbálom korrigálni őket!”

Folytatás ma (hétfő) délután a négykörös Superstock versennyel. További információk és hírek Bitter Sándor rajongói oldalán.

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD

Trending