Csatlakozz hozzánk

Hírek

TT fanatikusoknak: IOM-replika sisak az Araitól

Jubileumi bukó: 100 éves a mostani Man-szigeti “pálya” – lehet, hogy VB lesz a TT-ből?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A neves motorversenyzők nevével fémjelzett replika bukókkal Dunát lehetne rekeszteni, a világ leghíresebb utcai versenyének tiszteletére készült sisak azonban igazi ínyencség. A bemutató apropója, hogy már századik éve használják a Hegyi Pálya vonalvezetését versenyzésre a Man-szigeten.

Az olasz mestert, Aldo Drudit senkinek nem kell bemutatni, akit kicsit is érdekel a MotoGP versenyzők sisakdizájnja. Elég annyit mondani, hogy Aldo tervezi a Doktor sisakjának egyedülálló mintázatát, de többek között olyan nagy neveknek is dolgozott, mint Kevin Schwantz, Mick Doohan, Alex Crivillé, Kenny Roberts Jr., Marco Melandri vagy Manuel Poggiali.

Az idei szezonra is új kupakot készített Rossinak a honfitárs művész, amely természetesen nem nélkülözi a megszokott Nap-Hold motívumokat, de új formában köszönnek vissza a géniusz által imádott szimbólumok az AGV-ről. Aldo egy új ötlettel is meglepte a motorsport kedvelőket, ezúttal az utcai versenyek, azon belül is a Man-szigeti TT fanjait. Az Arai RX-7 GP típusú sisak az 1911-től a mai napig használt híres (vagy inkább hírhedt) Mountain Course, azaz Hegyi Pálya centenáriuma előtt tiszteleg. Az idén 100 éves “új” vonalvezetés az 1910-ig használt első, St. John nevű körpályát váltotta, amit már túlságosan unalmasnak tituláltak a versenyzők. A szervezők ekkor alkották meg a több, mint 60 kilométeres karikát, amelynek mentén napjainkig sajnos több, mint 200 bátor motoros vesztette életét. A speciális RX-7-es Arait nagy TT-logók és a “versenypálya” legendás fordulóinak, szakaszainak neve is díszíti. Ez a modell a gyártó három darabos TT-replika sorozatának része, melyből félezer darabot készülnek gyártani.

Ha már Tourist Trophy, egy váratlan hír is felröppent a napokban a “Halálfutammal” kapcsolatban. A TT szervezői ugyanis sorozatot, méghozzá világbajnoki sorozatot csinálnának egyes (már létező és új) utcai versenyekből – az “őrült” ötlet eléggé megosztja a közvéleményt. Természetesen a biztonság kérdése a vízválasztó, de nézettségi (gazdasági) szempontból nyilván előnyösebb lenne egy egész bajnokság, mint egy nagy esemény. Leghamarabb 2014-ben lehet az álomból valóság – addig rengeteg munkájuk van a szervezőknek, ha komolyan gondolják a TT-szériát. Vajon Balassagyarmat önkormányzatával felvették már a kapcsolatot? 🙂


37 és háromnegyed mérföld a Hegyi Pálya hossza, ahogy az a plexitakarón is látható

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending