Csatlakozz hozzánk

Hírek

Trónkövetelő: MV Agusta Brutale 675

Megszületett az MV Agusta legkisebb gyermeke. Nemcsak gyönyörű, nagyon fejlett is.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Fotó: MV Agusta

Az MV Agusta közzétette az új Brutale 675 fotóit és technikai adatait. A középkategóriás nakedek reszkethetnek, úgy tűnik, új trónkövetelő született.

Tulajdonképpen semmi meglepő nincs az MV Agusta Brutale 675 bemutatásában, hiszen közismert tény volt az érkezése. A forma és a technikai tartalom is sejthető volt, ennek ellenére az ember csak ámul és vágyakozik. A motorkerékpár-építés művészete – mondja az MV. Valóban az. Erre csak az olaszok képesek.

A 675-ös Brutale formaterve egyszerre idézi a nagyobb testvéreket és a gép alapjait adó F3 sportmotort. Letisztult, kompakt, sportos és minden részletében érzéki – az első sárvédőtől kezdve a tankon és a tripla kipufogóvégen át a faridom utolsó csavarjáig. A jól ismert kombinált váz (térhálós csőszerkezet és öntött alumínium elemek) minden modellváltozatnál fekete, a fényezés háromféle lehet: fehér és matt arany, matt szürke és antracit, valamint piros és ezüst.

A kis Brutale nemcsak a formájával, hanem műszaki tartalmával is sok hívet szerezhet majd magának. A nagyon rövid löketű (furat x löket: 79 x 45,9 mm), soros háromhengeres blokk az F3-ból érkezik, és ugyan 126 helyett csak 113 lóerős, ez is bőven elég ahhoz, hogy a szárazon mindössze 163 kg-os gép nyergében minden perc élvezetes legyen. A maximális teljesítmény 12500-as fordulatszámon érkezik meg, a 71 Nm-es nyomatékcsúcs 10600-nál jelentkezik. Különlegesség a MotoGP-ből ismert, a megszokottal ellenkező irányban forgó főtengely, amely jótékony hatással van a kezelhetőségre.

Kategóriájában egyedülálló módon a 675-öshöz alapáron jár a 8 fokozatban állítható kipörgésgátló. Az elektronikus őrangyal az MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) része: a rendszerhez tartozik még az elektronikus (ride-by-wire) gázkar és a 4 motorvezérlési térkép (plusz 1 szabadon programozható). Az F3 esetében dőlésszögszenzor, rajtautomatika, egykerekezés-gátló és gyorsváltó is rendelhető az MVICS-hez, a Brutale esetében ezek az opciók nem érhetők el. A kazettás felépítésű, hatfokozatú váltó versenysportos örökség, a kuplung többtárcsás, olajfürdős rendszerű.

A futómű elöl 43 mm-es, fordított teleszkópból, hátul jellegzetes egyoldali lengőkarból és progresszív központi rugóstagból áll. Mindkettőnél a spórolás nyomaira bukkanunk: a teleszkópok egyáltalán nem állíthatók, és a rugóstagon is csak a rugó-előfeszítés módosítható. Nem baj, később valószínűleg úgyis érkezik majd az R kivitel, minden földi jóval. A tengelyek közötti távolság mindössze 1380 mm, ami kivételes fordulékonyságot és könnyed kezelhetőséget sejtet. A lassításról elöl 320 mm átmérőjű tárcsák, Brembo márkájú, négydugattyús, radiális nyergek és Nissin főfékhenger gondoskodik, hátulra 220 mm-es tárcsa és kétdugattyús nyereg került. Meglepő, hogy blokkolásgátló felár ellenében sem kérhető – ezért bizony nagy fekete pont jár az MV-nek!

Azért viszont csak dicsérni tudjuk őket, hogy igen versenyképes árat kalkuláltak ki a pénzügyi részlegen. A Brutale 675 Olaszországban 8990 euróért, vagyis 2,7 millió forintért vihető haza. Ha a magyar árcédulán is hasonló összeg szerepel majd, akkor a Triumph Street Triple-nek, a Ducati Monster 796-nak és a többieknek nem csak az MV gyönyörűséges idomaitól kell majd reszketniük…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending