Csatlakozz hozzánk

Hírek

Trónkövetelő: MV Agusta Brutale 675

Megszületett az MV Agusta legkisebb gyermeke. Nemcsak gyönyörű, nagyon fejlett is.

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Fotó: MV Agusta

Az MV Agusta közzétette az új Brutale 675 fotóit és technikai adatait. A középkategóriás nakedek reszkethetnek, úgy tűnik, új trónkövetelő született.

Tulajdonképpen semmi meglepő nincs az MV Agusta Brutale 675 bemutatásában, hiszen közismert tény volt az érkezése. A forma és a technikai tartalom is sejthető volt, ennek ellenére az ember csak ámul és vágyakozik. A motorkerékpár-építés művészete – mondja az MV. Valóban az. Erre csak az olaszok képesek.

A 675-ös Brutale formaterve egyszerre idézi a nagyobb testvéreket és a gép alapjait adó F3 sportmotort. Letisztult, kompakt, sportos és minden részletében érzéki – az első sárvédőtől kezdve a tankon és a tripla kipufogóvégen át a faridom utolsó csavarjáig. A jól ismert kombinált váz (térhálós csőszerkezet és öntött alumínium elemek) minden modellváltozatnál fekete, a fényezés háromféle lehet: fehér és matt arany, matt szürke és antracit, valamint piros és ezüst.

A kis Brutale nemcsak a formájával, hanem műszaki tartalmával is sok hívet szerezhet majd magának. A nagyon rövid löketű (furat x löket: 79 x 45,9 mm), soros háromhengeres blokk az F3-ból érkezik, és ugyan 126 helyett csak 113 lóerős, ez is bőven elég ahhoz, hogy a szárazon mindössze 163 kg-os gép nyergében minden perc élvezetes legyen. A maximális teljesítmény 12500-as fordulatszámon érkezik meg, a 71 Nm-es nyomatékcsúcs 10600-nál jelentkezik. Különlegesség a MotoGP-ből ismert, a megszokottal ellenkező irányban forgó főtengely, amely jótékony hatással van a kezelhetőségre.

Kategóriájában egyedülálló módon a 675-öshöz alapáron jár a 8 fokozatban állítható kipörgésgátló. Az elektronikus őrangyal az MVICS (Motor & Vehicle Integrated Control System) része: a rendszerhez tartozik még az elektronikus (ride-by-wire) gázkar és a 4 motorvezérlési térkép (plusz 1 szabadon programozható). Az F3 esetében dőlésszögszenzor, rajtautomatika, egykerekezés-gátló és gyorsváltó is rendelhető az MVICS-hez, a Brutale esetében ezek az opciók nem érhetők el. A kazettás felépítésű, hatfokozatú váltó versenysportos örökség, a kuplung többtárcsás, olajfürdős rendszerű.

A futómű elöl 43 mm-es, fordított teleszkópból, hátul jellegzetes egyoldali lengőkarból és progresszív központi rugóstagból áll. Mindkettőnél a spórolás nyomaira bukkanunk: a teleszkópok egyáltalán nem állíthatók, és a rugóstagon is csak a rugó-előfeszítés módosítható. Nem baj, később valószínűleg úgyis érkezik majd az R kivitel, minden földi jóval. A tengelyek közötti távolság mindössze 1380 mm, ami kivételes fordulékonyságot és könnyed kezelhetőséget sejtet. A lassításról elöl 320 mm átmérőjű tárcsák, Brembo márkájú, négydugattyús, radiális nyergek és Nissin főfékhenger gondoskodik, hátulra 220 mm-es tárcsa és kétdugattyús nyereg került. Meglepő, hogy blokkolásgátló felár ellenében sem kérhető – ezért bizony nagy fekete pont jár az MV-nek!

Azért viszont csak dicsérni tudjuk őket, hogy igen versenyképes árat kalkuláltak ki a pénzügyi részlegen. A Brutale 675 Olaszországban 8990 euróért, vagyis 2,7 millió forintért vihető haza. Ha a magyar árcédulán is hasonló összeg szerepel majd, akkor a Triumph Street Triple-nek, a Ducati Monster 796-nak és a többieknek nem csak az MV gyönyörűséges idomaitól kell majd reszketniük…

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending