Connect with us
Suzuki

Hírek

A Triumph is készül beszállni az elektromos motorok piacára?

A legtöbb nagy motorgyártó már javában fejleszti elektromos motorjait, de a Triumph eddig nem nagyon tudott felmutatni semmit ebben a műfajban, legalábbis egészen eddig

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Persze lehet, hogy ez is csak egy újabb pletyka, de azért nézzük meg miről is van szó pontosan. Az ugye már egyértelművé vált, hogy minden magára valamit adó gyártó teljes gőzzel halad az elektromos motorok fejlesztésével, legyen szó a Ducatiról, vagy mondjuk a Harley Davidsonról.

Mivel 2018-ban sikerült több mint 61.000 motort eladniuk, a Triumph se sorolható a kis gyártók közé, most pedig nem kizárt, hogy ők is elkezdenek dolgozni egy (vagy több) elektromos motoron. Persze az sem kizárt, sőt elég valószínű, hogy már évek óta foglalkoznak a témával és csak most szivárgott ki az infó.

Lényeg a lényeg, az amerikai Electrek nevű oldal hozta le a hírt, miszerint az Európai Szabadalmi Hivatal bejegyezte a ’Trident’ nevet, ami egyes források szerint egy elektromos kétkerekű fedőneve lesz.

Nem mai hír, de szintén idevág, hogy a Triumph még 2012-ben szétküldött egy levelet a tulajoknak, amiben egy elektromos motor iránti érdeklődésüket igyekeztek felmérni. Mivel nemrég kiderült, hogy az új Daytona már javában készül, sőt tesztelik is, így valószínű, hogy az angolok inkább egy naked elektromos motorral jönnének elő, mivel az új idomos szupersport gép szerepét a 765-ös töltené be. Így inkább egy Speed, vagy Street Triple kaliberű elektromos motort tudnánk elképzelni a leginkább.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az Energicának, vagy a Zero Motorcycles-nek aggódnia kellene az eladások csökkenése miatt, nekünk viszont mindenképpen érdemes résen lenni, és rendszeresen csekkolni a Triumph közösségi oldalait.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending