Connect with us
Suzuki
just1 mx

Blog

A Triumph és a 007-es

A „Nincs idő meghalni” legújabb James Bond film motorjai és kaszkadőrjelenetei, trükkjei, igazán érdekes és ínycsiklandó látvány a motorosok számára. A film nagyon egyben van, s az 53 éves Daniel Craignek is nagyon jól áll a kor. Érdemes megnézni.

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Mint minden film, ez is csúszott a covid miatt, de megérte rá várni. A megszokott akciódús, látványos, magával ragadó, pörgő filmben nem csak az autók szerelmesei, hanem mi motorosok is nagyon sok érdekes dolgot találhatunk.

A film története:
A No Time To Die című filmben Bond otthagyta az aktív szolgálatot, és nyugodt életet él Jamaicán. Békessége azonban rövid életű, amikor megjelenik régi CIA-s barátja, Felix Leiter, aki segítséget kér. Az elrabolt tudós megmentésére irányuló küldetés a vártnál sokkal nehezebbnek bizonyul, mivel Bond egy rejtélyes gonosztevő nyomára bukkan, aki veszélyes új technológiával van felfegyverkezve.

A Nincs idő meghalni, ezúttal két nagy brit ikont egyesített – a 007-est és a Triumph Motorcycles-t.

Ezt az együttműködést a Triumph Motorcycles és az EON Productions 2019 decemberében jelentették be. A filmben kulcsfontosságú motorok, a Triumph Tiger 900 és Scrambler 1200 játszik.

A 25. Bond filmet különböző helyszíneken, Jamaicában, Norvégiában, Olaszországban és az Egyesült Királyságban forgatták. Nem csak a Triumph márka az egyetlen első partnere ennek a filmnek, hanem a Jaguár Land Rover is.

A Triumph csillaga már hosszú ideje az égen ragyog, kiemelkedően nagy teljesítményű, könnyen kezelhető és kényelmes, prémiumkategóriás motorkerékpárokat tervezett, fejlesztett és gyártott. Divatos, tökéletes partner.

A Triumph tervezőműhelyének csapata hónapokon át dolgozott zárt ajtók mögött a film kaszkadőrcsapatával, hogy megalkossa többek közt a Tiger 900-at és a Scrambler 1200-at az extrém és dinamikus akciójelenetekhez.

Az egész csapat nagyon gyorsan rájött, hogy ezek csodálatos motorkerékpárok.

A filmes kaszkadőr koordinátor , Lee Morrison volt az egész produkciós csapat fő tengelye. Megkérdeztük, miért választotta a Triumph Motorcycles-t a kulcsfontosságú Bond-akciójelenetekhez:

„Először is, mint kaszkadőr-koordinátor, meg kellett győződnöm arról, hogy meg tudjuk valósítani az akciót azon a motoron. A kerékpár manőverezhető és elég erős ahhoz, hogy a kaszkadőrök azt csinálják, amit én akarok? És ami még fontos, úgy illeszkedik a film történetébe, hogy az a vásznon is hihető legyen.
Imádtuk a Scrambler 1200 megjelenését, és már tudtuk, hogy a No Time To Die-ben is használni fogjuk, de aztán a Triumph felajánlott nekünk egy akkor még nem kidobott motorkerékpár prototípusát, ez a Tiger 900 volt. Az egész kaszkadőrcsapat hamar rájött, hogy ezek nagyszerű kerékpárok. Sokat ültünk ezekkel a motorokkal Off-Road Pro módban, és ezek a motorok csodálatosak… teljesen hihetetlenek.”

Mit szerettél a Tiger 900-ban?  
“Sokat ültünk a Tigeren, és nagyon kiegyensúlyozott motor. Nagyon jól lehet vele szórakozni. Mikor elmentem a Triumph Tiger 900 sajtókirándulásán Marokkóba, összeismerkedtünk. Bekapcsolva tartva a tempomatot ahol jó az út, aztán a spektrum másik végén kikapcsolva mindent, Off-Road Pro módba állítod, és felfedezed a váz helyzetét, a lábtartókat, a kormányt, egészen a kerékpár egyenletes geometriájáig. Minden tökéletes A Tiger 900-on, a legmegbízhatóbb motorkerékpár, ami lehetővé teszi, hogy vezetője menet közben valóban feszegesse a határt, annyi szabadságot ad, amennyit csak akarsz; a motoron állva a harmadik sebességfokozatban haladni lassan, vagy csúszó Supermoto stílusban. Szerintem ez az egyik legjobb motor, amin valaha motoroztam, ez fantasztikus.” 

És mit szerettél a Scrambler 1200-ban?
“Ah, vele minden tiszta móka! Nagyon eltalálta a célt. Kikapcsoltam mindent [Off-Road Pro mód], és úgy gurultam, mint egy kerékpáron, nem tudtam abbahagyni a vigyorgást! Emlékszem, a forgatás előtt aggódtam az esetleges elektromosság problémák miatt… Nem vettem észre, hogy a Triumph tesztelési folyamata során minden elektromos csatlakozás teljesen vízálló – nem sok gyártó csinálja így. A teljes forgatás alatt nem volt elektronikai hiba, és így lehetett nap mint nap motorozni folyókon és vízmedreken keresztül a pár centistől akár a másfél méteres vízben. Egészen egyedülálló.”

  • TIGER 900 BOND EDITION

A világszerte mindössze 250 darabra korlátozott Tiger 900 Bond Edition kerékpárok egyedi számozással rendelkeznek, és tiszteletben tartják a James Bond és a Triumph ikonikus brit partnerségét.

  • SCRAMBLER 1200 BOND EDITION

A 2020-as James Bond-film Scrambler 1200 motorja ihlette, Nincs idő meghalni, ezért megalkottunk egy speciális, limitált kiadású motorkerékpárt. Ezek a gyönyörű motorkerékpárok mára világszerte elfogytak.

Kulisszatitkok:

A modern mozifilmek akciójeleneteinek javarészét már számítógépek készítik, s a CGI-nek köszönhetően olyan jeleneteket is láthatunk, amiket a valóságban soha, vagy anyagilag eléggé deficites elkészíteni. A Bond film attól is különleges, hogy csak finomhangolták a felvételeket, minden mozzanat valódi.

Ezt a mutatványt 4-szer vették fel, mire a kaszkadőrnek sikerült teljesítenie a 7,5 méteres emelkedőn 96 km/órás sebességgel való felhaladását, hogy majd 365 cm magasból leessen Matera főterére.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending