Csatlakozz hozzánk

Hírek

Travis Pastrana interjú – Nitro Circus nyereményjáték!

Beszélgetés a Nitrócirkusz, és úgy egyáltalán, a freesytle-világ extrém fenegyerekével, Travis Pastranával! Kvízjátékunkon jegyeket nyerhettek a budapesti Moto Mayhem show-ra!

Közzétéve

ekkor

travis pastrana nc mm 2015
RST AIRBAG

– Ha választhatnál, elcserélnéd Ricky Carmichael bajnoki címeit az X-Games, FMX és Nitro Circus sikereiddel? Komolyan! Egyből nemet mondanál, vagy azért elgondolkodnál rajta? 

– Carmichael minden idők legjobbja, ami sok minden elárult egy olyan fizikálisan és mentálisan is megterhelő sportban mint a motocross. Kiskoromban mindig arról álmodtam, hogy motocross versenyző lehessek. A szüleim, a rokonaim és a barátaim rengeteg áldozatot hoztak azért, hogy elérhessem ezt az álmost és végül bajnokká válhassak. Ez azt is jelenti, hogy egy napot sem változtatnék meg az életemben. Nem bánok semmit. Persze király lett volna megnyerni a bajnoki címet egy komoly versenysorozatban de a sérüléseimnek hála kezdtem bele az autózásba és az FMX-be, melyek miatt ismerhettem meg a feleségemet és kerülhetem bele a Nitro Circus családba.


– Sokáig a motorral való hátraszaltó kivitelezhetetlen dolognak tűnt. 2000-ben meg is próbáltad az X-Games-en, de nem jártál sikerrel. A dupla hátraszaltóról nem is beszélve! Amiket te művelsz a motorral, az már beteg! Nem féltél soha a komoly sérülésektől? Azért ez nem vicc, haltak meg már FMX-es versenyzők trükk kivitelezése közben.

– A focisták is meghalhatnak, az autóversenyzők is meghalhatnak, a bicikli versenyzők is meghalhatnak. Meghalhatsz egy autóbalesetben munkába menet vagy akár szívrohamot is kaphatsz ha túl sajtburgert ettél kölyök korodban. Matt Hoffman szokta mondani; „Éld úgy minden napodat, hogy ha eljön az időd, tudd, hogy úgy halsz meg, hogy mindent beleadtál.” Pár ember szemében talán nem éri meg a kockázat, amit vállalunk de amikor felkelek reggel és tudom, hogy azt csinálhatom amit imádok és nem kell egy irodában, egy íróasztal mögött ülnöm, az nekem mindent megér. Persze, hogy félek de hát ez adja az izgalmat.


– Mit tartasz a legőrültebb dolognak saját szemeddel, amit motorral műveltél? Van választék bőven. Grand Canyon, Dupla hátraszaltó, Paper roll, hátraszaltó egyik épületről a másikra.

– Szerintem mindig az a legőrültebb, amit még nem éltél át. Amikor először ugrattam bele a Grand Canyonba a motorommal, még csak két hete ejtőernyőztem, bázisugrást meg soha nem is csináltam. Biztos voltam benne, hogy az egész működni fog de nem volt tapasztalatom, amire alapozni tudtam volna ezt a megérzést. Szóval szerintem talán ez volt a legijesztőbb, amit valaha motorral megcsináltam.


– Meg merem kockáztatni, hogy nincs még egy olyan ember, aki annyi sérülést szenvedett volna el, mint te! Nem tudni, hány életed van, de úgy tűnik, végtelen! Őszintén, hányszor fordult már meg a fejedben, hogy abbahagyod, és nem hajszolod többet az adrenalint? Mert meg kellett, hogy már forduljon a fejedben!

– Nem is annyira az adrenalint mint a kihívást hajszolom. Mindenem a versengés. Az évek során azonban szépen lassan megváltoztam. Ma már inkább mások fejlődését segítem, minthogy magamat hajszolnám. Mint ahogy Tony Hawk is visszaad valamennyit a deszkás közösségnek azzal, hogy pályákat épít a világ minden részén, úgy én is remélem, hogy a Nitro Circus segítségével én is segíthetek tehetséges srácoknak, akik abból szeretnének élni, amit imádnak csinálni. Nagyobbat, jobbat, biztonságosabbat. Ezek a szavak nem igazán illenek egymáshoz mi mégis összehoztuk őket, amikor Josh Sheehan gyakorolt a tripla hátraszaltóra. Először egy hatalmas rámpával kezdtünk és egy matraccal. Aztán rájöttünk, hogy nagyobb rámpa kell aztán meg még nagyobb, meg meredekebb. Aztán a Bag jumppal közösen készítettünk egy megfelelő matracot, amire Josh érkezhet. Rengeteg pénz valamint két évnyi kemény munka és sikertelen próbálkozás után Joshnak végre sikerült biztonságosan leérkeznie.


– Te hogyan mutatnád be önmagad? Ki az a Travis Pastrana a te szemeddel?

– Ez egy nehéz kérdés de az egyszerű válasz az, hogy egy 31 éves gyerek vagyok, aki soha nem nő fel és megpróbálja azt az életet élni, ami teljesen kitölti a mindennapjait.

Nyerjetek tőlünk jegyeket a június 14-i budapesti show-ra! Nincs más dolgotok, mint helyesen megválaszolni az alábbi kérdéseket, és megadni az adataitokat, amin értesíteni tudunk! Ha nem vagy biztos a válaszban, segítséget nyújthatnak korábbi nitrócirkuszos cikkeink.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending