Connect with us
Suzuki
just1 mx

Blog

Travis Pastrana túlszárnyalja vajon a híres Evel Knievel mutatványait?

Nem árulom el, gyere és nézd meg… 😛

Published

on

jgpr
RST AIRBAG

Két héttel ezelőtt a History Chanel külön műsorában volt látható, ahogy Travis Pastrana a Nitro Circus-al debütál Evel Live néven egy 3 órás műsorban. Pastrana Las Vegas 3 különböző helyszínén 3 különböző híres Evel Knievel mutatványt fog megkísérelni.

Travisról tényleg elmondhatjuk, hogy nem kártyán nyerte a hírnevét. Bár fiatalon már első nekifutásra motokrossz bajnok volt, állandó térdsérülései miatt nem tudta megvédeni bajnoki címét, s így kitették a szűrét, de ez nyitotta meg számára az útat a freestyle világába.
Ő az egyik legkedveltebb freestyle sportoló az X Games történetében. Már 7 MotoX Freestyle aranyérem, kettő Rali, és egy MotoX legjobb trükkjéért (az első krosszmotorral előadott dupla hátsó szaltó) járó arany lógott a nyakában 2010-ben.

Így hát egyáltalán nem meglepő, hogy a nagyhírű Evel Knievel rekordjait akarja megdönteni, ezzel is tisztelegve Evel nagysága előtt, és persze a saját nevét is a rekordok könyvébe szeretné vésni.

Első mutatvány: Autók átugrása

Evel Knievel 1973-ban Los Angelesben 50 autót ugrott át motorjával.
Pastrana 52 autót szeretne átugrani, de nem a szokásos freestyle trükkjeihez használt motorjával, hanem egy Indian Scout FTR750-es kerékpárral, ami hasonló Evel Harley-éhez.
Ez az egyik legfontosabb tényező a mutatványok során, mivel ez sokkal nehezebb és teljesen más felépítésű motor, mint amivel eddig akrobatikázott, és amihez hozzá van szokva.

Második mutatvány: Buszok átugrása

Evel 1975-ben 14 darab buszt ugrott át Izlandon.
Pastrana 16 darab buszt szeretne átugrani, a három ugrásból ez kívánja meg a legnagyobb sebességet.

Harmadik mutatvány: Szökőkút átugrása

Evel 1967-ben Las Vegasban A Caesar palota kútját szerette volna átugrani, de csúnyán elesett, így ez volt  Knievel egyik legrosszabbul sikerült mutatványa. Viszont, az akkor még kevésbé ismert kaszkadőrt ez a szerencsétlen eset sodorta a reflektorfénybe.
Pastrana teljesen más irányból próbálja átugrani a szökőkutat mint Evel, rövid távú nekifutással, nagyobb sebességgel.
Ez az utolsó mutatvány a legveszélyesebb.

Vajon 3 ilyen ugrást véghez tud vinni sérülés nélkül? Lássuk hát! ;)

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending