Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tragédia a moszkvai Supersport futamon

A 25 éves olasz Andrea Antonelli a verseny első körében bukott az esős pályán, majd egyik versenyzőtársa nem tudta kikerülni. Kórházba szállították, megpróbálták megmenteni az életét, de az orvosok nem jártak sikerrel: belehalt sérüléseibe

Közzétéve

ekkor

andrea antonelli rip
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Supersport kategória moszkvai futama szakadó esőben vette kezdetét. A rajtot még megúszta a mezőny, ám a pálya utolsó szakaszán, az utolsó kanyart megelőző hosszú egyenesben Andrea Antonelli elvesztette uralmát Kawasakija felett, s a mögötte haladó Lorenzo Zanetti a rossz látási viszonyok miatt már nem tudta kikerülni versenyzőtársát. A versenyt a baleset után azonnal megszakították piros zászlóval, majd előbb a Superbike második versenye utánra halasztották, végül pedig azzal együtt teljesen törölték.

Zanetti megúszta az incidenst, Antonelli azonban nem: már az első pillanatban érezni lehetett, hogy komolyabb a baj. Az olasz pilóta teste az ütközést követően magatehetetlenül sodródott le az aszfaltról a pályát szegélyező füves részre. A mentősök azonnal kiérkeztek, majd kórházba szállították a versenyzőt, ahol megpróbálták újraéleszteni az intenzív osztályon. Ez azonban nem járt sikerrel, és magyar idő szerint délután negyed kettő körül megerősítették a hírt, miszerint Antonelli belehalt sérüléseibe. Arról egyelőre nincs információnk, hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett a pilóta.

Itt még Antonelli kíván kitartást a nemrégiben komolyan megsérült versenyző hölgynek, Alessia Politának…

Andrea Antonelli 1988. január 17-én született, s 2005-ben, 17 éves korában debütált a Superbike világbajnokság Stock600-as betétsorozatában. A ranglétra fokait egyesével megjárva előbb a Superstock 1000-es kategóriába lépett fel, majd 2012-ben a Supersport világbajnokságon is már teljes szezont futott. Idén a Go Eleven Kawasaki csapatát erősítette. Mindössze 25 és fél éves volt. Nyugodjon békében.

Andrea mindössze 25 éves volt – nyugodjék békében!

Videó a balesetről:

Németh Balázs nyilatkozata

„Először is szeretném együttérzésemet és részvétemet kifejezni Andrea Antonelli családja és barátai felé. Sajnos közelebbről nem nagyon ismertem őt, azonban köszönőviszonyban voltunk egymással. Talán mondanom sem kell, hogy az egész paddockot mennyire lesújtották történtek. Az egyenesben elég nagy tempóval megyünk és a nagy végsebesség miatt a motorok rettentően felverték a vizet. Én is alig láttam a vízfüggönyben és csak akkor lehetett észrevenni az előtted haladót, ha már ott voltál a nyakán. Azt gondolom, hogy korábban már mentünk nagyobb esőben is, úgyhogy a problémát inkább az okozta, hogy túl sok vizet vertek fel a versenygépek, valamint még nagyon együtt volt a mezőny. A futam megszakításakor a tizennyolcadik helyért harcoltam, így véleményem szerint jól bírtam volna az esős versenyt. A következő nagydíjig lesz lehetőségem pihenni, amely idő alatt a hétvégén szerzett sérüléseimből felépülhetek” – Németh Balázs, Complus SMS Racing

Forrás: p1race

Comments

comments

Trending