Csatlakozz hozzánk

Hírek

Továbbra is megbízható a GSX-R

Az Endurance VB zárófutamán két versenyzővel is dobogóra állhatott – ezzel bajnok – a Suzuki

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Suzuki

Nemrég még rossz híreket kaptunk a Suzuki háza tájáról, hiszen kivonulnak a MotoGP-ből, azonban hamar jött a vigasz Hamamatsu számára: az Endurance világbajnokság utolsó, katari fordulójában szoros befutó után a Suzuki Endurance Racing Team (SERT) nyerte el a 2011-es világbajnoki címet.

A harmadik csapattag, Daisaku Sakai hét közepén történt sérülése miatt nem a teljes csapattal, hanem csupán két versenyzővel állt ki a SERT a hétvégi katari fordulóra (amelyen Kovács Niki – szintén ezres Suzukival – parádésan szerepelt – a szerk.). Természetesen Sakai is jelen volt, de ő ezúttal csak szurkolóként segíthette csapatát. Vincent Philippe és Anthony Delhalle azonban még így is a harmadik helyen zárta a nyolc órás losaili versenyt a GSX-R1000 nyergében. A SERT ezzel a tizenegyedik alkalommal szerezte meg a kategória világbajnoki trófeáját, ezúttal a BMW Motorrad 99 előtt, míg a harmadik helyen a francia Yamaha France GMT csapat végzett.

Az időmérőben a negyedik helyről indulás jogát szerezte meg a SERT versenyzője, Vincent Philippe, aki aztán mindjárt az első körben az élre – a Yamaha Racing France GMT 94 iPhone, a BMW és Monster Yamaha YART motorosai elé – sprintelt. Az első négy órában gyakran változott a helyzet az élen, míg végül a Yamaha átvette és stabilan meg is őrizte a vezetést a huszonhat motorosból álló mezőnyben és végül 231 körös eredménnyel biztosan nyerte a versenyt.

Az első négy óra, illetve az élbolyban motorozók pozícióinak stabilizálódása után a Suzuki csapat remekül gazdálkodott a kiállásokkal és egyenletes köridőket futva – valamint a GSX-R1000 Superbike hibátlan teljesítményétől támogatva – kemény taktikai csatát vívott, hogy biztosan megőrizze a BMW előtti pontelőnyét. A BMW a SERT csapattól kilenc ponttal lemaradva érkezett az ötödik és egyben záró fordulóra.


Az #1-es rajtszám jövőre is megmaradhat…

A SERT pozíciójában hét és fél óra után következett be az egyetlen jelentős változás, amikor egy kiállást követően a harmadik helyre estek vissza, ám még ezután is kevesebb, mint 50 másodperc volt csak a különbség az élen haladó és a harmadik helyen futó csapat között. Ezt a kiállást is jól időzítette tehát a SERT, ami szintén hozzájárult ahhoz, hogy a Suzuki ismét megszerezte a World Endurance világbajnoki címet.


BMW-Yamaha-Suzuki pódium Katarban, de összetettben utóbbiak örülhettek a legjobban


Megfogyva bár, de törve nem: a japán versenyző sérülése ellenére bajnok a csapat

Endurance világbajnokság, Katar után

A katari eredmények:

1. Yamaha France GMT 94 iPhone (Yamaha) 231 kör
2. BMW Motorrad France 99 (BMW) – 30,134 másodperc
3. SERT (Suzuki GSX-R1000) – 49,023 mp
4. Monster Yamaha YART (Yamaha) – 1 kör
5. Honda TT Legends (Honda) – 4 kör
6. YMES Folch Endurance (Yamaha)
7. DGS Sport (Yamaha)
8. Motors Events Bodyguard (Suzuki GSX-R1000)
9. QERT (Suzuki GSX-R1000)

A ponttáblázat az utolsó futam után, a versenysorozat végén:

1. SERT 109
2. BMW Motorrad 99 105
3. Yamaha France GMT 76
4. SRC Kawasaki 63
5. Monster Yamaha YART 54
6. YMES Folch Endurance 51
7. Honda TT Legends 43
8. Bolliger Switzerland 42
9. Maco Racing Team 34
10. FCC TSR Honda 30

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending