Csatlakozz hozzánk

Hírek

Továbbra is KTM-en a juniorok

ADAC Junior Cup: továbbra is KTM versenygépekkel csapnak össze a fiatal tehetségek a Superbike- és Endurance vb, vagy éppen a MotoGP betétfutamain

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A főként német érdekeltségű, fiatalkorú versenyzőket felvonultató bajnokság 1993-ban indult, jelenleg pedig ADAC junior kupa néven fut. 21 évvel később senkit sem ért váratlanul, amikor a bajnokság szervezői szerződést kötöttek az osztrák motorgyártóval, hogy a versenyzők egységes versenygépeken mérhessék össze gyorsaságukat.

A célnak tökéletesen megfelelt a KTM RC390 Cup modell, ami azóta is kizárólagos versenygépe a bajnokságnak, sőt a friss szerződéshosszabbítással az is marad egészen 2019-ig. A 38 lóerős egyhengeres kisrakéták alkalmasak a tehetségek bevezetésére a versenyzés világába, és ezzel utat nyithatnak újabb MotoGP, vagy SBK tehetségek előtt.


Stefan Pierer, a KTM vezérigazgatója elmondta, hogy az ADAC Junior bajnoksággal megkötött szerződés logikus lépés volt részükről, főként az RC390 bevezetésével. Az ADAC sportképviselője, Hermann Tomczyk is megszólalt az ügyben: “Örülünk, hogy ez a sikeres együttműködés a KTM-el folytatódik. Egyben nagyon büszkék vagyunk arra, hogy évtizedek óta képesek vagyunk ideális és megfizethető körülményeket biztosítani a tehetséges fiatalokat számára, hogy elkezdhessék karrierjüket”

Az ADAC Junior kupa idei versenyei olyan neves rendezvényeken lesznek/lettek megtartva, mint az asseni Superbike világbajnoki futam, a német és az osztrák MotoGP futamok, vagy az Oschersleben-en megtartott Endurance világbajnoki futam. Idén Laczkó Máté és Kovács Bálint is a nívós mezőnyben szerepel.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending