Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tovább – és lassan – javul a piaci helyzet

A motorpiac jobban teljesít, jobban élünk, mint egy éve… de azért a javulás folyamata túl lassú ahhoz, hogy betegyük a pezsgőt a hűtőbe…

Közzétéve

ekkor

nap videoja julius 2015
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Júniusban 257 darab új rendszámos motorkerékpárt adtak el Magyarországon – ez 7 százalékos javulást jelent a tavalyi év hatodik hónapjához képest. Idén eddig 1237 regisztrált kétkerekű kelt el, ami 12 százalékos növekedés 2014 ugyanezen időszakához viszonyítva.

“A piac továbbra is igen gyenge, de végre százalékosan jelentősebb – kétszámjegyű – növekedést mutat. Létfontosságú lenne a robogó azonosítás megoldása, a regisztrációs adó kiigazítása a használati jellegű kétkerekűek esetében, valamint a 125-ös robogók „B” kategóriás jogosítvánnyal való vezethetőségével kapcsolatos procedúra könnyítése. Fontos tudni, hogy a kétkerekűek nagyobb darabszámú használata jelentősen csökkentheti a dugókat, vagyis könnyítheti az autósok életét, miközben csökkentheti a környezetszennyezést” – áll a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének havi jelentésében.

Az év elején az MGE 2.200 darab eladott motorkerékpárt prognosztizált 2015-re (ami 16%-os erősödést jelentene az előző évhez képest), ami jelen helyzetben nem tűnik teljesíthetetlen elvárásnak. Mivel a kétkerekű piac elsősorban a tavasz beköszöntével pezsdült meg, az időarányos 110% feletti eredmény az év végére az előrejelzés megalapozottságát jelentheti.

Eddig kicsit jobban fogynak az újak, mint tavaly – végre kétszámjegyű a százalékos növekedés…

Forrás: MGE, DataHouse

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending