Connect with us
just1 mx
Suzuki

Hírek

Tóthék R1-gyel mennek a vb-n (nem hivatalos – még)

Idén is lesz magyar Superbike vb-s csapat, ráadásul a Team Toth – jobb eredmények reményében – márkát vált: Rizi és Imi Yamahával folytatja

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

“Fő célkitűzésünk az volt, hogy hosszú évek után végre újra versenyképes motor nyergébe ültessük a versenyzőinket. Hisz nem lehet úgy folyamatosan szállítani a pontszerző befutókat, hogy a két legfontosabb elektronikai berendezés (TC/AW) nem működik a motorokon” – olvasható a Team Toth közleményében.

“A konzekvenciákat levontuk és úgy döntöttünk, hogy márkát váltunk. Rövid és hatékony elektronikus és telefonos kapcsolatfelvétel után megtörtént az első műhelylátogatás és egyeztetés a Yamahánál. A technikai specifikációk egyeztetése után a Yamaha Europe régiós vezetőjét fogadtuk vendégünkként a csapat főhadiszállásán, aki örömét fejezte ki, hogy az egyetlen privát kelet-európai csapat Yamahára vált és kedvező támogatásáról biztosította a Team Tóthot”


A Yamaha segítségével november 12-én – a remek időt kihasználva – sikerült egy rövid összehasonlító teszt keretében információkat kapniuk a jelenlegi (BMW) és a leendő (R1) motorjaik viselkedéséről. Tóth Imre és Rizmayer Gábor is pozitívan nyilatkozott a Yamahák vezethetőségéről, annak ellenére, hogy nem Superbike-specifikus, hanem Endurance vb-s motorok voltak, azaz hosszútávú versenyekre felkészített motorral köröztek a Pannónia-ringen.

Tóth tavaly 7, Rizmayer 9 pontot szerzett a BMW-vel. Idén a Supersport kategóriában – a másik magyar csapat, a Schmidt Racing színeiben – Chrobák János is részt vesz az összes európai futamon egy (gyári támogatású) MV Agustával, akinek csapattársa Nicolas Terol GP125-ös világbajnok lesz – aki viszont teljes WSSP szezont mehet.

Az információ még nem hivatalos, ezért keressük a csapatot egy interjú miatt, amit várhatóan a jövő héten tudunkpublikálni.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending