Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tóthék mérgesek…

A Team Toth mindkét versenyzője kissé dühösen nyilatkozott a német futam után…

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Németh fantasztikus teljesítménnyel tizenegy helyet javítva rajtpozícióján a tizenhetedik, míg Tóth technikai gondok miatt visszacsúszva csak a huszadik helyen ért célba a németországi Supersport-futamon. Következzen a magyar csapat és a versenyzők beszámolója a nürburgringi hétvégéről.

A nürburgringi futammal a 11. állomásához érkezett a Supersport világbajnokság 2012-es szezonja, melyből már csak két futam van hátra. Az időjárás nagyon kedvezően alakult az egész hétvégén, az itthonihoz hasonló, kellemes nyárias meleg volt a jellemző.

Tóth Imre az összes edzésen remekelt, ám a futam nem jött össze neki. Németh Balázs ezzel szemben szinte az egész hétvégén technikai gondokkal küzdött, de a versenyen (szokása szerint) fantasztikus teljesítménnyel, 11 helyet javítva rajtpozícióján, mindössze egy hajszállal maradt le a pontszerzésről. A hétvége eseményeiről az alábbiakat nyilatkozták a Racing Team Toth pilótái:

Németh Balázs #38: „A bemelegítésen kipróbáltunk egy új áttételt, amivel egy kicsit rövidebb is lett a tengelytáv. Ezzel a beállítással mentem a versenyen is, ebből próbáltam meg kihozni a maximumot. A verseny elején ismét problémám volt a fékkel, de szerencsére kaptam egy új fékkart, amivel menet közben is tudtam állítani a fékpontokat. Lassan sikerült csak felzárkózni az előttem lévőkre, és tudtam is előzni párat. De nem volt könnyű dolgom, nagyon nehezen tudtam előzgetni. Szélárnyékból nem nagyon tudtam kibújni, mert nem volt annyira erős a motorom, hogy melléjük érjek. Amikor sikerült végre, akkor az előttem lévők ’védekeztek’, így nekem bele kellett fékeznem. Ezek alkalmával pedig rendre visszaelőztek a mögöttem lévők… Nagy meccs volt tehát, de nem sikerült végül a pontszerzés. Csak a futam végére értem utol azt a bolyt, amivel haladtam. Emiatt eléggé mérges vagyok, mert már látótávolságra voltam a 15. helytől. A 18. helyen végeztem ugyan, de Leonov diszkvalifikálásával a 17. helyezést jegyzik majd az idei nürburgringi futamon a nevem mellett”


Németh Balu: “Eléggé mérges vagyok, mert már látótávolságra voltam a 15. helytől…”

Tóth Imre #10: „A warm up-unk nem volt annyira rossz, bár volt valami elektronikai gondunk, mert a verseny elején rángatott a motorom. A futamon bíztam a jó rajtban és azt reméltem, hogy az első 10 versenyzővel meccselhetek majd. Ehhez meg akartam nagyon nyomni az első pár kört, hogy a mezőny szétszakadása után már jó pozícióban lehessek. Ez azonban egyáltalán nem jött össze. Nagyon nem működött semmi. A Hondám ereje a második körtől mintha elveszett volna, majd a váltóelektronika is elszállt. Simán kellett volna az első 10-ben végeznem, de ez most sem sikerült. Nagyon mérges vagyok, egy jó ideje nem jön nekünk össze, egyszerűen nincs szerencsénk! Az edzések jól sikerülnek, aztán a futamon mindig van valami gond. A következő két pályát szeretem, remélem, ott majd sikerül jobb eredményt elérnünk. Egyelőre nem tehetek mást, mint hogy erre koncentrálok!”


ifj.Tóth: “Nagyon mérges vagyok, egy jó ideje nem jön nekünk össze, egyszerűen nincs szerencsénk!”

Forrás: Racing Team Toth

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending