Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Tóthék hétvégéje sem sikerült

Csak Tóth Imre maradt talpon a magyarok közül Phillip Island-en, de az ő versenye sem éppen úgy sikerült, ahogy eltervezte… A csapat újdonsült dán versenyzője ugyancsak szebb nyitányról álmodott a Supersportban…

Published

on

team toth pi 2013
ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

Szikrázó napsütés és kellemes nyári meleg fogadta a 2013-as Supersport világbajnokság első versenyén a mezőnyt a phillip islandi aszfaltcsíkon. Az időjárás tehát nem állt a versenyzők útjába. Tóth Imre a tesztet követő blokkcsere óta nem találta a ’feelinget’ Hondáján, ami a vasárnap reggeli bemelegítésre sem változott. A futamnak tehát nem a legjobb kondíciókkal vágott neki az egyetlen talpon maradt magyar motoros.

„A warm up-ra hosszabbítottunk az áttételen, hogy megpróbáljuk növelni a kanyarsebességemet. De nem igazán javult a helyzet. Ezek után úgy álltam neki a futamnak, hogy lesz, ami lesz, én a fogamat összeszorítva fogok küzdeni! A rajtom jól sikerült, három helyet hoztam már az első kanyarban. De gyakorlatilag ennyi volt az összes pozitívum a futamból. Ez után azonban minden maradt ugyan úgy, mint ahogy az edzéseken, egyszerűen nem tudtam gyorsulni. Azt gondolom,hogy nagyon át kell gondoljuk, hogy merre és hogyan tovább, mert ez így nagyon nem volt jó. Jól kezdtük a teszten, aztán nem túl jó helyen stagnáltunk az egész hétvégén. És a futamon sem sikerült kikeverednünk ebből a csávából. A következő versenyig van bőven időnk, hogy átbeszéljük és elemezzük a dolgokat. Ennek függvényében meglátjuk, hogy hogyan tovább!”
Tóth végül a 22. helyen végzett.

Alex Schacht némi öniróniával nyilatkozott a bemelegítést követően, ahol ismét technikai gondok nehezítették a dolgát. Az áhított befejezett futam sem sikerült számára, az első körben kiállni kényszerült.

„Nem túl szerencsésen alakult számunkra ez a hétvége. Az edzéseken elszenvedett bukások és technikai gondok után a bemelegítés sem zajlott zökkenőmentesen. Ezúttal a jeladóval volt gondunk, de ennek ellenére sikerült javítanom a legjobb időmön. Sajnos az utolsó sorból kellett indulnom, de nagy reményekkel álltam fel a rajtrácsra. A remény azonban hamar elúszott, hiszen egyetlen kört sem sikerült teljesítenem. A rajtom jól sikerült, de a kuplungom a harmadik kanyar után feladta a küzdelmet, ezért kénytelen voltam kiállni a versenyből. Nincs mit tenni, ez most így alakult, de úgy érzem, hogy egy profi csapatban vagyok! És már alig várom a következő futamot…természetesen egy megfelelő kuplunggal!”

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending