Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tóth Imi: új motor, új remények

Erősebb lett a motor de továbbra is gondjai vannak Tóthnak – a 28. helyről indul

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: Team Toth

Az Egyesült Királyságban, a Londonhoz közeli híres silverstone-i aszfaltcsíkon rendezik meg ezen a hétvégén a Superbike Világbajnokság tizedik futamát. Tóth Imi is Angliába utazott, hogy kipróbálhassa újdonsült tuningját a motorjában – remélhetőleg pozitív eredménnyel.

Tóth Imi csak ismerkedett az “új” motorral a pénteki edzésen. A szabadedzésen már tapasztalta, hogy a motorerővel nem lesz gond, érezhetően sokkal erősebb lett a Hondája, mint az előző, olasz tuninggal volt!

Tóth Imre így kommentálta a fejleményeket: “sokkal erősebb a motorom és ez bizakodásra ad okot, bár még csak ismerkedünk az új technikával. A szabadedzésen nagyon erősen kezdtem, a 15-20. helyen mentem, majd a 23. helyen végeztem. Egy kicsit rossz felé indultunk el a rugózással kapcsolatban és sajnos ebben az irányban haladtunk tovább az időmérőn is, így ott nem sikerült javulnom. Most elemezzük a telemetriát, ami alapján szombatra teljesen átvariáljuk a rugózást (az FP2-n, a második szabadedzésen Tóth a 15. helyen zárt – a szerk.)

Bár a szombat reggeli edzés után úgy tűnt, bízhatunk egy jó rajtpozícióban, sajnos a technika ördöge közbeszólt. Imi sajnos csak hat kört tudott teljesíteni az időmérőn, ezért meg sem tudta közelíteni a pénteken mért 2:16.529-es idejét. Mikor a motor felmondta a szolgálatot, még azt hitték, hogy a blokkal van a baj, de az adatok részletes elemzése után kiderült, hogy a hibát az elektronika meghibásodása okozta. A versenyre ezt biztosan kijavítják, de sajnos a kiállásnak köszönhetően egy edzéstől teljesen elesett a magyar motoros. Reméljük a warmup-on nem fog esni az eső és akkor még tudnak javítani valamelyest a futóművön – Imi a 28. helyről várja a Supersport-rajtot.


Sajnos továbbra is technikai problémák hátráltatják Tóthékat, de vannak bíztató jelek


Mikor lesz már végre ütőképes a vas Imi alatt?

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending