Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tóth Imi egyedül, egy 2001-es motorral

A Team Toth hivatalosan is egyszemélyes csapatként folytatja a 250-es világbajnokságot

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Team Toth hivatalosan is egyszemélyes csapatként folytatja a 250-es világbajnokságot

Szöveg: Team Toth

A régóta húzódó és sok pletykát megélt konfliktus a Team Toth és az Aprilia gyár között végül sajnálatos módon nem hozott megegyezést. Így október 2-ától a csapat hivatalosan is egy versenyzővel, Tóth Imivel és egy 2001-es fejlesztésű, privát motorral folytatja a szezont. A csapatfőnök, id.Tóth Imre már többször tárgyalt az olasz gyárral arról, hogy nem elégedett fia, Tóth Imi motorjával, és hangot adott annak, hogy az Aprilia nem azt adta, amit a szerződésében vállalt, ezért ennek a motornak az árából egy bizonyos összeget visszatartott.

Meglepetésként érte azonban a csapatot, hogy az Aprilia gyár saját honfitársától is visszavette a motort, hiszen egy RSA ára bőségesen ki van fizetve a Team Toth által. Tóth Imre igazát mi sem bizonyítja jobban, hogy Imi a mai edzésen egy 2001-es elavult technikával, – amiből az edzés alatt a kartervédő repedése miatt folyt az olaj -, majd 30km/h-s sebességhátránnyal, alig ment rosszabbat, mint a gyári motorral. Ezzel a privát motorral folytatja tehát az évet a magyar versenyző.

Tóth Imre csapatfőnök nagyon sajnálja, hogy a másik versenyzője, Mattia Pasini ilyen kedvezőtlen helyzetbe került a megegyezés hiánya miatt, ám az Aprilia lépésére senki nem számított. Mattia, valószínűleg egy másik csapatban folytatja a szezont a következő, Ausztrál Nagydíjtól. A csapat és Mattia Pasini barátságban váltak el, az olasz versenyző is sajnálja, hogy nem a magyar csapattal folytathatja tovább, hiszen nagyon jól érezte magát velük, De megértette a helyzetet, de azt ő sem érti, hogy az Aprilia miért lehetetlenítette el a helyzetét annak ellenére, hogy egy gyári motort bőségesen kifizetett a csapat. Tóth Imre sok sikert kíván az olasz versenyzőnek és nagyon sajnálja, hogy nem nála folytatja tovább az idei sikerszériáját.

Comments

comments

Trending