Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tóth Imi Assenből

Tóth Imi élete első SuperSport VB futamán 16. lett. A motor még nem versenyképes, de dolgoznak rajta.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Szöveg: Racing Team Toth

Tóth Imre: „Pozitívan zártuk a mai napot, hiszen célba tudtam érni a Hondámmal, sőt még majdnem pontot is sikerült szereznem és meccseltem is az előttem célba ért versenyzővel. Sajnos a motorom sokkal gyengébbnek bizonyult, mint a többieké, ezt a mai pályán végzett padozás eredménye is bizonyítja, hiszen csak 113 lóerőt mértek rajta, míg a mezőny átlaga olyan 130 körüli. Nos, ez jelentős különbség. Egyenesben mindenki lehagyott, a legjobb topspeed-em 238,5km/h volt, míg az eleje 250-eket megy. De tekintettel arra, hogy egyáltalán nem teszteltünk, ez várható volt. Most Assenből Olaszországba viszik a motorom, ahol új tunningot kap, ami remélhetően jobb lesz! Mindennek ellenére nagyon jó volt ez a hétvége, annyira hiányzott már a versenyzés!”

Assen, 2. nap, kvalifikáció

Tóth Imre: „Lassacskán kezd összeállni a motorom, bár valamiért sokkal gyengébb most, mint amikor először kipróbáltam és mentem vele pár kört. Olaszországban tunningoltattuk, elméletileg a legjobb műhelyben, de végsebességre és lóerőre is jóval gyengébbnek bizonyultunk a többieknél. Ennek ellenére szépen fejlődtünk és nagyon tetszik nekem ez a kategória! Remélem a holnapi futamon semmi műszaki problémánk nem lesz és be tudom majd fejezni a versenyt, mert kellenek a kilométerek és az adatok ahhoz, hogy javulhassunk. Az már biztos, hogy további, vagy esetleg teljesen más fejlesztésekre van szükségünk ahhoz, hogy ütőképessé válhassunk, ami idő és elsősorban pénz kérdése. Remélem, hogy összejön, mert csak úgy tudunk eredményeket elérni!”

Assen, 1. nap

Tóth Imi élete első 600-as versenyén debütál a hétvégén megrendezésre kerülő Supersport Világbajnokság asseni futamán. A magyar pilóta hirtelen igazolt a versenysorozatba, így még tesztelni sem volt ideje Honda CBR-ét, úgyhogy ezt a futamot jórészt a motor beállításának szentelik. Az első szabadedzésen még nem tudott kellő rutinnal együttműködni a nemrég összeállított csapat, így olyan banális hiba is előfordulhatott, hogy Iminek menet közben kifogyott az üzemanyaga.

Tóth Imre – WSS 600: “A 125 és a 250 után szokni kell még ezt a kategóriát, soha nem mentem korábban 600-as géppel versenykörülmények között és meg kell mondjam, elég erős a mezőny. Jelenleg azonban nem ez az elsődleges szempont, amit figyelembe veszünk, hanem az, hogy minél jobban összerázódjak az újdonsült csapatommal és természetesen a motorommal. Vannak még bőven gondok, például, hogy kanyarokban leér az idom, vagy hogy másfajta lábtartóra van szükségem, mert erről mindig lecsúszik a lábam, de ezeket egytől-egyig ki fogjuk javítani. Normális esetben persze ezeknek a banálisnak tűnő ám mégis fontos problémáknak az elhárítására valóak a tesztek, ám ez nekünk most kimaradt. De nem baj, most semmi sem számít jobban, minthogy végre újra motorozhatok!!!”

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending