Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tóth és Németh is elégedett az első nap után

WSSP teszt: a magyar csapat versenyzői egyelőre elégedettek a motorral és az eredménnyel

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: Team Hungary Toth

Az újjászerveződött, és idén két magyar versenyzővel rajthoz álló Tóth-csapat jelenleg Ausztráliában tartózkodik, ahol a Supersport világbajnokság hivatalos tesztjén vesz részt Tóth Imi és Németh Balázs. Az első tesztnap tapasztalatai következnek.

A Team Toth Hungary „röpke” 25 órányi utazás után, fáradtan, de pozitív reményekkel telve, péntek éjjel érkezett meg Melbourne-be. Innen még kétórányi autóút várt rájuk a Superbike Világbajnokság első futamának otthont adó Phillip Island-i pályáig.

Szombaton és vasárnap már a pályán tevékenykedtek, kipakolták a ládákat, összeállították a boxot és a motorokat, hogy ottani idő szerint hétfő reggel kilenckor kezdődő első hivatalos teszten részt vehessenek. 15-25 km/órás szél, felhős, záporos idő várta a mezőnyt az ausztrál pályán. Mind a technika, mind a versenyzőink a hétfői napon debütáltak és az eredmények alapján kijelenthetjük, hogy sikerrel zárták a napot.

Az első tesztperiódus alatt még vizes volt a pálya, így Németh Balázs sokáig a boxban maradt, míg Tóth Imi vízen is rótta a köröket. Nem is rossz eredménnyel, hiszen végig az első ötben volt. Miután felszáradt a pálya Balázs is nekilendült és bár csak tíz kört ment, sikerült a 18. időt motoroznia. Imi ezen az edzésen a 20. időeredményt érte el.


Németh Balázs, ifj. Tóth Imre és a dán tuningműhelyben felkészített Honda CBR600RR

A második felvonásban versenyzőink sokat gyorsultak. Imi 3.5 másodpercet hozott az idején és a 19. helyen zárt. Balázs is javított, de sajnos némi technikai gond akadt a motorjával, így hamarabb be kellett fejezze a tesztet. Ennek ellenére a 20. helyen végzett. A fiúk egyelőre elégedettek a technikával, a csapatban is tökéletes az összhang, jó a hangulat. Most Balázs motorjára koncentrálnak, hogy kedden, a második tesztnapon gond nélkül tudjon motorozni.

A hét további napjaira száraz, napos időt jósolnak és ha sikerül minden problémát elhárítani, ígéretes futamra számíthatunk a hétvégén. A futamot az Eurosport február 27-én, vasárnap hajnali 3 óra 15 perckor közvetíti élőben. Az edzések eredményeit a worldsbk.com weboldalon, illetve oldalunkon, folyamatos friss hírekkel követhetitek nyomon. Az első (hétfői) tesztnap hivatalos időeredményeit IDE kattintva tekintheted meg.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending