Csatlakozz hozzánk
MPS SC Vintage

Hírek

Tóth és Németh is elégedett az első nap után

WSSP teszt: a magyar csapat versenyzői egyelőre elégedettek a motorral és az eredménnyel

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forrás: Team Hungary Toth

Az újjászerveződött, és idén két magyar versenyzővel rajthoz álló Tóth-csapat jelenleg Ausztráliában tartózkodik, ahol a Supersport világbajnokság hivatalos tesztjén vesz részt Tóth Imi és Németh Balázs. Az első tesztnap tapasztalatai következnek.

A Team Toth Hungary „röpke” 25 órányi utazás után, fáradtan, de pozitív reményekkel telve, péntek éjjel érkezett meg Melbourne-be. Innen még kétórányi autóút várt rájuk a Superbike Világbajnokság első futamának otthont adó Phillip Island-i pályáig.

Szombaton és vasárnap már a pályán tevékenykedtek, kipakolták a ládákat, összeállították a boxot és a motorokat, hogy ottani idő szerint hétfő reggel kilenckor kezdődő első hivatalos teszten részt vehessenek. 15-25 km/órás szél, felhős, záporos idő várta a mezőnyt az ausztrál pályán. Mind a technika, mind a versenyzőink a hétfői napon debütáltak és az eredmények alapján kijelenthetjük, hogy sikerrel zárták a napot.

Az első tesztperiódus alatt még vizes volt a pálya, így Németh Balázs sokáig a boxban maradt, míg Tóth Imi vízen is rótta a köröket. Nem is rossz eredménnyel, hiszen végig az első ötben volt. Miután felszáradt a pálya Balázs is nekilendült és bár csak tíz kört ment, sikerült a 18. időt motoroznia. Imi ezen az edzésen a 20. időeredményt érte el.


Németh Balázs, ifj. Tóth Imre és a dán tuningműhelyben felkészített Honda CBR600RR

A második felvonásban versenyzőink sokat gyorsultak. Imi 3.5 másodpercet hozott az idején és a 19. helyen zárt. Balázs is javított, de sajnos némi technikai gond akadt a motorjával, így hamarabb be kellett fejezze a tesztet. Ennek ellenére a 20. helyen végzett. A fiúk egyelőre elégedettek a technikával, a csapatban is tökéletes az összhang, jó a hangulat. Most Balázs motorjára koncentrálnak, hogy kedden, a második tesztnapon gond nélkül tudjon motorozni.

A hét további napjaira száraz, napos időt jósolnak és ha sikerül minden problémát elhárítani, ígéretes futamra számíthatunk a hétvégén. A futamot az Eurosport február 27-én, vasárnap hajnali 3 óra 15 perckor közvetíti élőben. Az edzések eredményeit a worldsbk.com weboldalon, illetve oldalunkon, folyamatos friss hírekkel követhetitek nyomon. Az első (hétfői) tesztnap hivatalos időeredményeit IDE kattintva tekintheted meg.

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Siren7 vadrisztó

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending