Csatlakozz hozzánk

Hírek

A bátorság a jó motoros egyik jellemzője

Itiner nélkül teljesítette, majd nyerte meg a Romanian Baja magyar motoros bajnoki futamát Tóth Barna

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Az enduro egyik legjobb magyar versenyzője, Tóth Barna végre az hétvégi Romanian Baja magyar bajnoki futamán igazi hegyi szakaszokon is próbára tehette a tudását. Ráadásul nem mindennapi körülmények között: itiner nélkül teljesítette a versenyt úgy, hogy közben a magyar értékelésben első helyen végzett.

Régi álmát valósította meg a pilóta, aki a hazai enduro mezőny egyik legjobbjaként végre próbálhatta ki magát a Romanian Baja-n. A magyar bajnoki futamon induló motoros már régóta készült egy ehhez hasonló verseny teljesítésére, de eddig a két szakág versenynaptára mindig keresztezte egymást.

Barna már most elhatározta, mindenképpen rajthoz áll az augusztus 15. és 18-a közötti, jubileumi HunGarian Baja-n

Mindig is azt mondtam, hogy a bátorság a jó motoros egyik jellemzője, de az, hogy itiner nélkül végigcsináltam ezt a kemény, de ugyanakkor csodálatos versenyt, már-már a vakmerőség határát súrolta. Egyrészt az én kétütemű 300-as KTM gépemen nincs ehhez kellő eszköz, de az egy dolog, ha beszerzem, de azt használni is meg kell tanulni. Mivel erre nem volt lehetőségem, így maradt az itiner nélküli versenyzés” – jelentette ki Tóth Barna.

A bátor versenyző nem titkolja, egyszer bizony időbüntetést kapott, ugyanis pontosan azért, hogy ne tévedjen el, bevárt egy olyan vetélytársat, aki rendelkezett a szükséges térképpel.

Bekéstem az egyik ellenőrzési pontnál vagy hét percet, de egyszerűen nem tehettem mást, még így is megérte, hisz a másik motoros segítségével végül teljesíteni tudtam a szakaszt – árulta el Tóth

A verseny végül olyan jól sikerült a számára, hogy a magyar értékelést megnyerte, de ha nevezett volna, akkor a kategóriájának Európa-bajnoki futamán sem talál legyőzőre.

A Világkupa egy más kérdés, ott esélyem sem lett volna, de így is elégedett vagyok a teljesítményemmel. Egy biztos, a mostani versenyen felbuzdulva mindenképpen rajthoz állok az augusztusi HunGarian Baja magyar bajnokiján, sőt, ha addig kiváltom az UEM licencet, valamint FIM által előírt gumikat is beszerzem, akkor itiner nélkül az Európa-bajnoki futamra is benevezek. Fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb, így minden motorost csak arra tudok buzdítani, hogy tegye próbára a tudását, és induljon el ő is a jubileumi, tízedik HunGarian Baja-n” – ecsetelte a pilóta.

Tóth Barna a dobogó legfelső fokán. A magyar értékelést megnyerte, és a kategóriájának Európa-bajnoki futamán sem talált volna legyőzőre

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending