Csatlakozz hozzánk

Hírek

TomRacing Team beszámoló

A hétvégi hungaroringi versenyek élményei Miklósy Tamás (Tomracing Team) tollából

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Az elmúlt versenyhétvége igencsak hosszúra sikeredett, mert a szerdai pályanapokat azonnal követték a hétvégi versenyek edzései és így egészen vasárnapig tartottak a motorozások és a kupák futamai.

Szerdán és csütörtökön orkán erejű szél és kőkemény hideg borzolta a kedélyeket, aminek sok versenyző esett áldozatul az edzéseken. A „dögös” kocsi szinte meg sem állt és legalább kétszer tankolt naponta…

A Tomracing Team három versenyzője is rajthoz állt a hétvégén. A következő napok időjárása hirtelen fordulattal szenzációs napsütést és 25 fok körüli meleget hozott. Elsőként a pénteki versenynapon Biel Richárd kezdett, aki a 125 Sport géposztályban is elindult az idén, de sajnos az edzésen a célegyenes végén a motorja feladta a küzdelmet. Egy bérelt motor lehetett volna a megoldás, de sajnos csak félmegoldásnak bizonyult, mivel a motor komoly technikai gondokkal és erőhiánnyal küszködött. Mindezek ellenére Ricsi megtette, amit csak lehetett és becsülettel harcolt a versenyképtelen motorral is és végül kategóriája 6. helyén ért célba.


A Tomracing Team a boxban és a rajtrácson

Ezután következett az OB 600-as futama, ahol Chrobák János képviselte a Tomracing csapatát. Chrobák a harmadik rajtkockát szerezte meg az időmérő edzéseken, ahonnan egy hihetetlen rajtot követően elsőként fordult el a célegyenes végén. Több körön keresztül vezetett, majd a hátrányát ledolgozó Győrfi Alennel küzdött. A csatából ezúttal Győrfi jött ki jobban és a Tomracing pilótája így a 2. helyet szerezte meg. Az Open kategóriában is képviselte magát a csapat, ahol Rimai Roland ismét „Kamikaze” stílusát alkalmazva a gyengébb időmérő ellenére a 2. helyig küzdötte fel magát. De ez lassan már Rimai védjegyévé válik…

Tomracing Team 2010

A hétvége még ezzel sem ért véget, mert a szombati időmérőket a vasárnapi Alpok-Adria futamok zárták. Itt ismét Chrobák János állt rajthoz a csapat sárga-fekete „Contis” motorjával. Akik kint voltak és látták, azok sem akarták elhinni azt a hihetetlen csatát, amit Chrobák Győrfivel vívott. Többször ütköztek is a motorokkal és SuperSport VB-ket túlszárnyaló izgalmakkal ajándékozták meg a nézőket. Végül a Stock600-asok Alpok-Adria futamán a szlovák Cerny mögött a cseh Holubec érkezett másodikként a célba. A dobogó 3. fokára Győrfi Alen állhatott, Chrobák 4. lett, de a versenyen megfutotta az eddigi hungaroringi Continental Rekordot! A Stock600-as motorral, Continental gumikkal 1.54.603-as köridőt motorozott! Neki ehhez külön gratulálunk!


Rimai Roland és Chrobák János egyaránt “beezüstözte” a Tomracing hétvégéjét

A csapat ezúton is köszöni mindenkinek a segítséget és a biztatást és reméljük, hogy a következő futamokon még többen tudnak majd a pálya széléről drukkolni a versenyzőinknek! A következő futamra, május 14-15.-re mindenkit szeretettel várunk a Hungaroringre!

Chrobák Jani szemszögéből…

2010. április utolsó hétvégéjére nagyon készültem lélekben, mert az országos bajnokságunk második fordulóját is, illetve az Alpok Adria sorozat nyitó futamát is egy helyen, a Hungaroringen rendezték meg. A pénteki napon lezajlottak a hazai futamok nagy része, köztük a Stock 600-as kategória is, amiben én voltam a csapatunkból az érdekelt. Az időmérők végén a 4. helyre sikerült kvalifikálnom magam. Tudtam, hogy a versenyen ez módosulni fog, hiszen akkor fel fognak kerülni az új gumik. A rajtom jól is sikerült, elsőnek fordultam a célegyenes végi első fordulóban. Vezettem a mezőnyt 2 körön keresztül, majd a felzárkózó Györfi Alen az egyenest megvárva, egyszerűen kikerült és megelőzött. Pár körön keresztül még nem adtam fel, hiszen a pálya hátsó részén a kanyarokban mindig hoztam annyit rajta, amit az egyenesben elnyúlt. Majd a verseny vége előtt 2-3 körrel úgy döntöttem maradok a biztos második helynél, mint hogy a „Dögös” kocsin kelljen visszaérkeznem a boxba. Örültem a második helynek, mert újból megfutottam az idei évben a legjobb köridőmet (ami messze elmarad a tavalyitól) az új motorral és gumimárkával.

Másnap szombaton nem ért véget a hétvége, kezdődött a nemzetközi megmérettetés. A szombati időmérőket vasárnap követte bemelegítő edzés (Warm-up) majd az éles rajt. Sikerült a 3. rajtkockát elcsípnem egy újabb idei legjobb idővel. A versenyen vasárnap ragyogó napsütés fogadott minket. A rajtom szintén jól sikerült, ismét sikerült elsőnek eljönnöm, viszont itt már az első kanyar előtt mellettem voltak, még a féktáv megkezdése előtt. Könnyedén utolérték a 600-as Suzukimat és már másodiknak fordultam a cseh Holubec mögött. Láttam az utat magam előtt, hogy meglehet a cseh srác, mert gyorsabb vagyok nála. Első körben a sikánban rögtön nagyot kellett kivédenem, mert megemelkedett a motor eleje és amikor vissza érkezett a földre az első kerék, akkor az egy kicsit keresztbe állt és alattam bicskázott a moci. Megfogtam, de ezzel a manőverrel Alen nagyon közel került hozzám. Meg is próbált ott azonnal elmenni, de még sikerült védekeznem ellene. Majd következett az egyenes és a pénteki naphoz hasonlóan, szintén kikerült és visszaszorultam a 3. helyre. Nagy csata közepette a pole pocícióból induló szlovák Cerny az élre verekedte magát és 3-an üldöztük. Én az utolsó 6-7 körben végig Alennel csatáztam nagyon keményen. Többször elmentem neki a kanyargósabb részeken, majd vissza is vette a 3. helyet. Volt, hogy egymáshoz is értünk, de semmi komoly és mindketten nagyon élveztük. Sajnos a motorom nem tudta most felvenni a versenyt a méreggyors Hondával, de azon vagyunk, hogy ez ellen tegyünk valamit. Így a verseny végén leszorultam a dobogóról és a 4. helyen intettek le, de a jó hír, hogy újabb időt javítottam. A GSX-R 600 és Continental párosítással 1:54,603-at sikerült kicsikarnom a vasból. Kicsit szomorú voltam, mert szerettem volna dobogóra állni, de örültem is nagyon neki, mert új Continental rekordot sikerült összehoznom!

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, a drukkolást és támogatást.

Várok mindenki szeretettel a következő, május 15-16-i hétvégén az OB 3. fordulóra, amit szintén a Hungaroringen rendeznek meg.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending