Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tomizawa replika a Shoei-től

A Shoei korlátozott darabszámú egyedi sisakot gyárt a japán motoros emlékére

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A tavalyi san marinoi Moto2-es versenyen tragikus balesetet szenvedett Shoya Tomizawa tiszteletére limitált kiadású replika sisakot készít a Shoei.

Ugyanolyan hirtelenül és váratlanul ért fel a csúcsra Shoya Tomizawa múlt év áprilisában Katarban – amikor megnyerte a legelső Moto2-es futamot -, mint ahogy utolérte őt a végzet azon a szeptemberi misanoi futamon. Sajnos egy-egy ilyen tragikus alkalommal látszik, hogy milyen veszélyes sportot is űznek ezek a belevaló srácok: még manapság, a biztonságosnak mondható pályák és felszerelések világában is bármikor megtörténhet a baj.

A Shoei cég kínálata is biztonságosnak  – és csúcskategóriásnak – mondható a bukósisakok terén, amely most egy különleges replikát készít a japán fiú emlékére. A versenyző egyedi grafikája díszíti a Shoei X-Spirit II modelljét: ez a speciális változat korlátozott darabszámban készült és kizárólag Japánban lesz kapható. Nem lesz olcsó mulatság ezt az egyedi kupakot birtokolni, ugyanis mintegy 180.000 forintnyi japán yen-t kérnek majd érte. Ennyi pénzért persze csúcsminőségű, extrakönnyű versenysisakot kap a vevő, amelyen például olyan finomhangolásokra is lehetőség van a vásárláskor, mint az arcpárna-vastagság kiválasztása, a maximális kényelem érdekében. Szó sincs azonban valamiféle profitorientált marketingfogásról, a bevétel egy része ugyanis Tomizawa szüleihez kerül és olyan fiatalokat is támogatnak belőle, akik motorversenyzői karriert kezdenének – az élet megy tovább, de a 48-as rajtszámú vidám srácot azonban soha nem feledjük.


Shoei replika az egyik legnagyobb fiatal tehetség emlékére


Tomizawa vállán a 74-es, Daijiro Kato emlékére…

Comments

comments

Trending