Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tomes Patrik megmutatta

Komoly sikert ért el a közelmúltban a magyar tehetség az ADAC minimotoros kupasorozaton

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Utolsó állomásához érkezett a nemzetközileg is elismert ADAC Mini Bike Cup versenysorozat. A szervezők sem bízták a véletlenre az emelkedett hangulatú utolsó futamot, ezért helyszínül Wackersdorfot választották. A hazai színeket képviselő Tomes Patrik nem várt sikerrel szerepelt a szezonzáró “mini GP-n”.

A versenypálya karakterisztikája olyan kanyarkombinációkat, féktávokat és szintkülönbségeket foglal magába, mely egy MotoGP pálya tekintélyét varázsolta a versenyzők elé. A pénteki edzésnapon Tomes Patrik is izgalommal várta, hogy megtehesse első köreit a nem mindennapi versenypályán. Bár az aszfalt minőségéből adódó egyenetlenségek hamar megdobták a motorokat, mégis miden kis versenyző fülig érő mosollyal nyugtázta a kihívást.

A technikás pálya komoly feladatott állított Tomes Patrik elé is. A pénteki napon áttételcserék, pályaelemzések és versenyzési technikák kerültek előtérbe. Sorra követték egymást az edzés etapok és nagyon távolinak tűnt a jó eredmény elérése, de a kitartó versenyzői és a csapatmunka meghozta gyümölcsét. A hideg szombat reggeli edzés még nem kecsegtetett jó eredménnyel, de Patrik újra leült a kis csapattal és keményen elemzett, dolgozott az időmérők előtt.

Patrik az első időmérő előtt öltözködés közben megállt – elgondolkodott és kijelentette – „meg fogom csinálni – nagyon jót fogok menni…” És jött is az eredmény. Az első időmérőn Patrik saját NSR50 csoportjában a 3. (NSR 50 és NSR 100 – 5. pozíció) – a második időmérőn azonos felállásban már az 1. időt motorozta (NSR 50 és NSR 100 – 2. pozíció), míg a bajnokságot vezető Maty csak a 7. helyet szerezte meg. Patrik az összesítettben az 5. startpozícióból állhatott rajthoz.


Patrik (balról a második) – legjobb köridő szerint – a komoly nemzetközi mezőny leggyorsabbja volt

A bravúros erőrekapás után még nagyobb izgalmakkal néztek a versenyek elé. Az első versenyen az első 5 között diktálta az iramot Patrik. Olyannyira egy tempót motoroztak, hogy szinte csak az előbbre motorozó hibája adott volna lehetőséget helyzetváltoztatásra. Folyamatosan húzták egymást, a folytatatásban azonban Patrik egy kevésbé szerencsés helyzet miatt visszacsúszott, és az 5. helyen zárta a meccset. A második verseny rajtját követően viszont már a 4. helyről küzdött a dobogót jelentő második, illetve harmadik pozícióért. A verseny vége előtt kettő körrel a 2. és 3. helyen motorozó kis versenyzőt is előzte volna, mikor a következő kanyarban egymásra zártak és a Patrik mögött motorozó versenyző a helyzetet kihasználva berontott hármuk közé. Idő szűkében Patrik már nem tudta a dobogót jelentő pozíciót visszaszerezni, így ismét az 5. helyen végzett.  Patrik mindkét versenyen megfutotta a leggyorsabb kört és szenvedélyesen versenyzett.

A 2011-es szezont a rendkívüli 8. helyen zárta a 28 versenyző között, melynek során versenyzésével kivívta a német ADAC-szakértők figyelmét, akik az összesítésnél külön kiemelték teljesítményét. NSR50 kategóriában 10 év alatti versenyző először debütált külföldön ilyen kimagasló eredménnyel.

Patrik a szezonzáró verseny után

Tomes Patrik: Pénteken még nem sikerült jó köridőket elérnem, és nagyon sokat dolgoztunk, hogy a versenyre minden összeálljon. Ezen a hétvégén úgy érzem, hogy sikerült minden eddig megszerzett tudásomat kamatoztatni. Elmondhatatlanul boldog vagyok és már most fáj a szívem, hogy vége a 2011-es szezonnak. Már most hiányzik a versenyzés, a nyüzsgés. Szeretném megköszönni kiváló szponzoraimnak, a Megyasszó Mag Kft.-nek és tulajdonosának Sárossy Ferenc Úrnak, valamint a Hunova Trans Kft.-nek és tulajdonosának Jakab Attilának, hogy támogattak abban, hogy képviselhessem Magyarországot és részt vehessek ebben a fantasztikus sorozatban”

Tütős Zoltán:
“Először csak némán olvastuk Patrik eredményeit és hallgattunk, majd csend – és boldogan csattantunk fel – sikerült! Patrik első 2011-es ADAC Mini Bike Cup szereplése egy fantasztikus 8. összetett hely eredményével zárult, melyről büszkén elmondhatjuk, hogy a magyarországi gyermek gyorsasági motorsport 50-es NSR kategóriában nemzetközi szinten egyedülálló eredmény. Kimondhatatlanul büszkék vagyunk!”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending