Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Hírek

Tomes Patrik megmutatta

Komoly sikert ért el a közelmúltban a magyar tehetség az ADAC minimotoros kupasorozaton

Közzétéve

ekkor

MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Utolsó állomásához érkezett a nemzetközileg is elismert ADAC Mini Bike Cup versenysorozat. A szervezők sem bízták a véletlenre az emelkedett hangulatú utolsó futamot, ezért helyszínül Wackersdorfot választották. A hazai színeket képviselő Tomes Patrik nem várt sikerrel szerepelt a szezonzáró “mini GP-n”.

A versenypálya karakterisztikája olyan kanyarkombinációkat, féktávokat és szintkülönbségeket foglal magába, mely egy MotoGP pálya tekintélyét varázsolta a versenyzők elé. A pénteki edzésnapon Tomes Patrik is izgalommal várta, hogy megtehesse első köreit a nem mindennapi versenypályán. Bár az aszfalt minőségéből adódó egyenetlenségek hamar megdobták a motorokat, mégis miden kis versenyző fülig érő mosollyal nyugtázta a kihívást.

A technikás pálya komoly feladatott állított Tomes Patrik elé is. A pénteki napon áttételcserék, pályaelemzések és versenyzési technikák kerültek előtérbe. Sorra követték egymást az edzés etapok és nagyon távolinak tűnt a jó eredmény elérése, de a kitartó versenyzői és a csapatmunka meghozta gyümölcsét. A hideg szombat reggeli edzés még nem kecsegtetett jó eredménnyel, de Patrik újra leült a kis csapattal és keményen elemzett, dolgozott az időmérők előtt.

Patrik az első időmérő előtt öltözködés közben megállt – elgondolkodott és kijelentette – „meg fogom csinálni – nagyon jót fogok menni…” És jött is az eredmény. Az első időmérőn Patrik saját NSR50 csoportjában a 3. (NSR 50 és NSR 100 – 5. pozíció) – a második időmérőn azonos felállásban már az 1. időt motorozta (NSR 50 és NSR 100 – 2. pozíció), míg a bajnokságot vezető Maty csak a 7. helyet szerezte meg. Patrik az összesítettben az 5. startpozícióból állhatott rajthoz.


Patrik (balról a második) – legjobb köridő szerint – a komoly nemzetközi mezőny leggyorsabbja volt

A bravúros erőrekapás után még nagyobb izgalmakkal néztek a versenyek elé. Az első versenyen az első 5 között diktálta az iramot Patrik. Olyannyira egy tempót motoroztak, hogy szinte csak az előbbre motorozó hibája adott volna lehetőséget helyzetváltoztatásra. Folyamatosan húzták egymást, a folytatatásban azonban Patrik egy kevésbé szerencsés helyzet miatt visszacsúszott, és az 5. helyen zárta a meccset. A második verseny rajtját követően viszont már a 4. helyről küzdött a dobogót jelentő második, illetve harmadik pozícióért. A verseny vége előtt kettő körrel a 2. és 3. helyen motorozó kis versenyzőt is előzte volna, mikor a következő kanyarban egymásra zártak és a Patrik mögött motorozó versenyző a helyzetet kihasználva berontott hármuk közé. Idő szűkében Patrik már nem tudta a dobogót jelentő pozíciót visszaszerezni, így ismét az 5. helyen végzett.  Patrik mindkét versenyen megfutotta a leggyorsabb kört és szenvedélyesen versenyzett.

A 2011-es szezont a rendkívüli 8. helyen zárta a 28 versenyző között, melynek során versenyzésével kivívta a német ADAC-szakértők figyelmét, akik az összesítésnél külön kiemelték teljesítményét. NSR50 kategóriában 10 év alatti versenyző először debütált külföldön ilyen kimagasló eredménnyel.

Patrik a szezonzáró verseny után

Tomes Patrik: Pénteken még nem sikerült jó köridőket elérnem, és nagyon sokat dolgoztunk, hogy a versenyre minden összeálljon. Ezen a hétvégén úgy érzem, hogy sikerült minden eddig megszerzett tudásomat kamatoztatni. Elmondhatatlanul boldog vagyok és már most fáj a szívem, hogy vége a 2011-es szezonnak. Már most hiányzik a versenyzés, a nyüzsgés. Szeretném megköszönni kiváló szponzoraimnak, a Megyasszó Mag Kft.-nek és tulajdonosának Sárossy Ferenc Úrnak, valamint a Hunova Trans Kft.-nek és tulajdonosának Jakab Attilának, hogy támogattak abban, hogy képviselhessem Magyarországot és részt vehessek ebben a fantasztikus sorozatban”

Tütős Zoltán:
“Először csak némán olvastuk Patrik eredményeit és hallgattunk, majd csend – és boldogan csattantunk fel – sikerült! Patrik első 2011-es ADAC Mini Bike Cup szereplése egy fantasztikus 8. összetett hely eredményével zárult, melyről büszkén elmondhatjuk, hogy a magyarországi gyermek gyorsasági motorsport 50-es NSR kategóriában nemzetközi szinten egyedülálló eredmény. Kimondhatatlanul büszkék vagyunk!”

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending