Connect with us
Suzuki

Hírek

Tolna megye legjobb motorosa

Gyutai Adrián új motorja is megérkezett: a 125-ös Alpok Adria bajnok idén kategóriát vált, a Superstock600-ban indul, Hondával. Vajon a nagymotorral is az elejében megy majd?

Published

on

gyutai adrian 600rr
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Amikor tavaly 2007 után első magyar gyorsasági motorversenyzőként újra nemzetközi bajnokságot nyert Gyutai Adrián – a 125 GP-t nyerte meg az Alpok-Adriában, valamint szintén ebben a kategóriában osztrák bajnoki címet szerzett –, sokan felvetették, hogy a tehetséges paksi fiatalember vajon kategóriát váltva is képes lesz-e megismételni korábbi sikereit. Nos, Gyutai és csapata éppen ezen dolgozik.

„Gőzerővel folyik már az új motorom, egy Honda CBR600RR felkészítése. A háttércsapatom fantasztikus munkát végez, így bízom abban, hogy az első, március közepi tesztre már a teljesen felkészített versenygéppel kezdhetem meg a gyakorlást, illetve a közvetlen felkészülést az idei feladatokra. Óriási bennem a bizonyítási vágy, ugyanakkor pontosan tudom, a hátralévő időszakban minél többet kell motoroznom, hogy összeszokjak az új motorral. Ráadásul a vezetési stílusomat is meg kell változtatnom egy picit, amihez azért idő kell. Fizikailag jó formában vagyok, és sokat tudtam crossozni a télen, így az eddigi legjobb felkészülésemen vagyok túl, bizakodva várom az új kategóriámban a versenyeket” – fogalmazott Adrián.

Gyutait ráadásul lelkileg is feldobta, hogy szűkebb hazájában is elismerték tavalyi eredményeit. A szakemberek megítélése alapján Tolna megyében a 22 éves motoros lett szakága legjobbja 2012-ben – a díjat Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus adta át.

„Fantasztikus érzés, hogy engem választottak meg Tolna megye legjobb sportolójának motorsportban. Nagyon büszke vagyok ere, ráadásul egy olyan sportember adta át a díjamat, akire sportolói pályafutása miatt nagyon felnézek”– folytatta Adrián.

Gyutai (középen): óriási bennem a bizonyítási vágy

Képek: Pole Positions Communications, Gémesi Balázs

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending