Csatlakozz hozzánk

Tesztek

Suzuki – Év végére beindult a gépezet

Gyorsjelentés Bajók Gábortól, a Suzuki 2007-es évéről.
 
Az éves piaci helyzet nagyon érdekesen alakult a Suzuki számára, mert júliusig összejött egy elég komoly lemaradás az eladások terén, de augusztus óta egy nagyon komoly fellendülés érezhető a Suzuki kereskedésekben.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

 

– B.Zs. Hogy is van ez? A szezon általában az év első felében szokott jobb lenni, most megfordult a piac?
– B.G. Úgy néz ki, hogy most ez a helyzet. Nyílvánvalóan az abszolút darabszámok nem olyan jók, mint tavaly, mert az év első felében ezek az eladások elvesztek, de ezzel együtt jó volt a második félév és még van esélyünk a december hónappal, hogy hozzuk a tavalyi regisztrációnkat. Sőt még felül is múlhatjuk azt. Ez egy nagyon jó eredmény, ha azt nézzük hogy a globál motorpiac 10%-os csökkenést mutatott november végéig hazánkban.
Megszilárdítottuk a piacvezető pozíciónkat, úgyhogy úgy gondolom, hogy egy jó évet zárunk idén is.

– B.ZS. Melyik modellek fogytak a legjobban?
– B.G. Az első a GSXR 600, ami nem meglepő, mert nagyon jó kis motor, amit széles rétegek vásárolnak, úgy, mint a DL 650-est, és az SV 1000-t. Ami viszont meglepő, hogy a VZR1800-asból is nagyon sok fogyott, ami egy drága Chopper. Ilyen volt a megszűnő GS500-as is, ami egy rendkívül jó finanszírozásnak köszönhetően nagyon jó vételnek bizonyult a kezdők számára. Ami szintén érdekesség, hogy Magyarországon növekedőben van a chopper piac, ez egész Európában egyedülálló, ezért a VL800 is meglepően jól fogyott.

 

 

 

– B.Zs. Nem fognak hiányozni a az EURO3-as normák miatt kirekedt nagy V2-esek?
– B.G. Én úgy gondolom, hogy az SV 1000 nem. Egy nagyon jó alternatívája lehet a B-KING, valamint a DL 1000-nek a kistestvére a 650-es.

 

 

 

– B.Zs. De ebben az esetben nem ugyanarról az árkategóriáról beszélünk.
– B.G. Ez igaz, de aki árérzékeny, az tud még választani mást is a palettáról. Viszont, aki sokáig használta az SV 1000-esét és most szeretné lecserélni, annak egy jó választás lehet a mindenben jobb B-KING.

 

 

 

– B.Zs. Sport vonalon lesz újdonság?
– B.G. Még nem végleges teljesen a sport részlegünk, de az biztos, hogy a nagyon jól szereplő Rizmayer Gábort szeretnénk tovább támogatni a nemzetközi mezőnyben, ő nagy valószínűséggel aláírt egy szerződést az IDM-ben. Dudás Peti ismét Suzukival vág neki az Alpok-Adria kupának egy GSXR 1000-essel. A GSXR kupa természetesen megy tovább, ott az egész magyar élmezőnyt szeretnénk látni. A Full Gas csapata is indul a Stocksport VB-n, és természetesen Bitter Sanyival ott leszünk az Endurance VB-n is. Ez a gyorsasági vonal, és marad az off-road szekció is, amit a Reál Motorcentrum képvisel a Suzukin belül. Ott lesz a rajtnál Déczi Balázs, Rauscher Roland, Lécz Gergő. Valamint folynak még a tárgyalások a többiekről, így róluk még nem beszélhetek.

Benkő Zsolt
tesztmotor@gmail.com

Comments

comments

Trending