Csatlakozz hozzánk
HONDA PCX 2021

Ti írtátok

Ti írtátok: Merjünk nagyot álmodni!

A napfény városában nem bízták a véletlenre a szezonnyitót: Szegeden megrendelték a jó időt, Pala jött, füstölt, majd felvonult – 1440 motoros társával együtt…

Közzétéve

ekkor

fmp szezonnyito 2015
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Szöveg: Zvolenszki János (Zvoli – FMP)

Évről évre megrendezzük Szegeden a szezonnyitónkat, hosszas előkészületeket követően így tettünk idén április 12-én is. Együtt köszöntöttük a tavaszt, közösen ébresztettük Szeged városát téli álmából, mellyel szerettük volna felhívni a közlekedők figyelmét, hogy ismét az utakon vagyunk, valamint kérjük együttműködésüket, vigyázzunk egymásra.

A 2015-ös évünk szlogenje: ,, Merjünk nagyot álmodni!”

Igen, álmodoztunk egy új helyszínről, hiszen 2014. őszén láttuk, a nagyszámú lelkes résztvevőknek köszönhetően kinőttük a kamionparkolót, így új indulási pont után kutattunk. Szerettünk volna ismét maradandót alkotni, így az Ördögszekér segítségével megszereztük Szeged városának főterét. Hatalmas volt már előzetesen is jelentkezés a rendezvényre, Csabával biztosak voltunk benne, tele is lesz a Széchenyi tér. Ahogy közeledtünk a rendezvény napjához, úgy emelkedett drasztikusan a jelentkezők száma, mi pedig ezzel arányosan, egyre többször látogattunk ki a térre, ahol rendre méricskéltünk, tervezgettünk, a járókelők kíváncsiskodó pillantásai mellett. Napokkal a kezdés előtt mentek a tippek, 1000 lesz, nem, nem, 1200 motor jön, de Csaba biztos volt az 1500 résztvevőben.


Ment a fejvakargatás, tudtuk, ezt bizony csak profin elrendezve lehet megoldani, melyben óriási segítséget kaptunk a nagy FMP-fan parkoltató csapatunktól, akik minden négyzetcentimétert kihasználva töltötték fel városunk főterét. Pislogtunk ezerrel, hiszen a meghirdetett kezdési időpontkor már szinte félig volt a tér. Nagyon megtisztelő, hogy FMP 2011-es indulását követően 2015-ben ilyen komoly az érdeklődés, jó volt látni, hogy messzi hazai és külföldi településekről érkeznek a motorok nagy csapatokban. Jöttek korrektül felújított retro és veterán gépek két és három keréken, de megcsodálhattuk a legújabb vasakat is.


Elmondhatatlanul jó érzés, hogy a motorosokon kívül rengeteg család érkezett a rendezvényünkre az utánpótlásként remélt gyerekekkel együtt a gyönyörű napsütésben. A nagy vasak mellett zörögtek a platánfák alatt a gyerkőcök kis műanyag motorjai, némelyikre még FMP matrica is került a szülők jóvoltából. Hogy elférjünk, a tér oldalsó szárnyait is fel kellett töltenünk. Nagyon szimpatikus és egyben látványos is volt, ahogy kérésünkre komótosan, méltóságteljesen érkeztek a vasak és lovasaik.

A rendezvény hivatalos megnyitójára a téren szinte már egy tűt sem lehetett leejteni, annyi motor érkezett. Hatalmas pillanat és megtisztelő volt számomra, hogy hazánk legnagyobb szezonnyitó rendezvényén nekem volt szerencsém üdvözölni a résztvevőket, sosem gondoltam volna, hogy egy ekkora megmozdulást koordinálhatok.


Azt tudtátok, hogy 1441-ben Luxemburgi Erzsébet özvegy királyné Sopront és környékét 8000 aranyért elzálogosította III. Frigyes német-római császárnak? Én nem, de azt igen, hogy 1441 motor volt jelen a szezonnyitónkon! Te jóóó ééééég! Niki és Dama valószínű sokat edzettek a klikkgépre (…), amivel számoltak, hiszen egészen 1441 –ig (!!) kellett nyomkodniuk, mára a karjuk olyan lehet, mint Popeye -é!

A vendégek köszöntését követően a sok korábbi kérdésre válaszolva meséltem az FMP indításáról, tájékoztattam a résztvevőket programjainkról, valamint a nagy álmunkról.

A nagy álom egy igen régi téma, egy nagy motoros találkozó megszervezése városunkban, a szezonnyitónk különleges helyszínválasztásának másik oka ez volt. A sok szervezést követően meghirdettük a Szegedi Motoros Fesztivált, melyet 2015. 08. 07-09. között rendezünk meg. A megnyitón a motorosok nagy örömmel fogadták ennek részleteit.

Hogy miért is érdemes eljönni majd augusztusban a Fesztiválunkra?

– egyedit és különlegeset szervezünk 3 napban, melyet profikra bízunk
– profi rendezvényszervezővel, az Ördögszekérrel bonyolítjuk le a fesztivált
– kiváló helyszín, karnyújtásnyira a belvárostól, a Tisza partján
– sátrazási, strandolás lehetőség
– az országban egyedülálló jelmezes motoros felvonulás
– a stunt show a medencében lesz(!) Herczeg Balázs ,,Mókus” és Palatinus Attila ,,Pala” celebrálásával
– quad és triál bemutatók
– koncertek, több mint 20 zenekar (külön szegedi zenekarok színpadával)
– vetélkedőket tervezünk
– szeretnénk a motorosok mellett a családokat is megszólítani, a fesztiválunkat széles közönségnek tervezzük
– műsorvezető Hadnagy Józsi (Szabóné Marcsi kifejezett kérésére :))


Lesznek további információk is, melyeket a szegedimotorfeszt oldalon folyamatosan fogjuk közzétenni. Reméljük eljöttök, komoly dolgokkal készülünk!

Akik nem tudtak eljönni, azok az M1 jóvoltából egy élő bejelentkezésnek köszönhetően a televízió készülékeken keresztül pillanthattak be a szezonnyitónkba.

A megnyitó végére egy meglepetést ígértünk, melyet sikerült titokban tartanunk az utolsó pillanatig, bár komoly szervezést igényelt. Szerettünk volna egy kis ízelítőt adni a fesztivál stunt (vagy streetfighter) részéből, így megkértük Palát, rajzoljon nekünk pár csíkot az aszfaltra. Az azért nem volt mindennapi látvány, mikor egy gigaleszabályzást követően a Széchenyi tér aszfaltján olyat burnoutot csinált, hogy homályba burkolózott a városháza épülete. A hang mintegy mágnesként vonzotta magához a résztvevő motorosokat óriás ováció közepette.


Pala miután elhelyezte különleges gumimintáit a téren, kezdődhetett a felvonulás. Ez a pillanat okozhatta az álmatlanságot már napokkal korábban? Ha beindulnak a motorok, mi lesz az ablakokkal, mi lesz indulást követően a térrel? Szerencsére maradt az öröm és a tulipánok is, libabőröztem, mikor beindultak a vasak – őrületes érzés volt.

A rendőrség és civil segítőink, valamint a polgárőrök profi biztosítása mellett, méltóságteljesen haladt a felvonulás az előre egyeztetett útvonalon. Már induláskor a sétálóutcánk végénél hatalmas tömeg várta velünk együtt az elindulás pillanatát, majd az útvonalon végig sokan várták a motorokat. Babakocsikban a legkisebbek, a nagyobbacskák gyalogosan, vagy bringán, ki a fűben piknikelve, de volt olyan nyugdíjas pár is, akik székeken ülve, hűsítőt kortyolgatva várták, hogy elhaladjunk előttük. Igazán kedves volt, hogy rengetegen biztattak bennünket integetve és készültek a jobbnál jobb felvételek is.


Természetesen előre tekintünk, készülünk tovább a fesztiválra (ne felejtsétek intézni a szabikat 2015.08.07 -09-re!), de addig is lesz esemény bőven:
2015. 04. 18. Szentesen vezetéstechnikai tréning és családi nap.
2015. 05. 01. Kunmadár, természetesen bennünket is hazavár! Itt is hallhattok még a fesztiválunkról.
2015. 05. 09. Szegedi Motorkiállítás. Aki velünk jön, kedvezményes belépővel látogathatja meg a rendezvényt.


Ezúton szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek (1441 motor??!!), hogy eljöttetek a rendezvényünkre! Köszönjük a segítők munkáját, a rendőrség és a civilek profi biztosítását, a sajtó érdeklődését és Palatinus Attila “Pala” fergeteges stunt show-ját, a sok pozitív visszajelzést! Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát Szeged főterén, és ne feledjétek, 2015. augusztus 7-től 9-ig Szegedi Motoros Fesztivál!!


– a szegedi FMP Motorosok alapítói, Balogh Csaba és cikkünk szerzője, Zvolenszki János

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending