Connect with us
Suzuki
just1 mx

Ti írtátok

Ti írtátok: Merjünk nagyot álmodni!

A napfény városában nem bízták a véletlenre a szezonnyitót: Szegeden megrendelték a jó időt, Pala jött, füstölt, majd felvonult – 1440 motoros társával együtt…

Published

on

fmp szezonnyito 2015
jgpr
RST AIRBAG

Szöveg: Zvolenszki János (Zvoli – FMP)

Évről évre megrendezzük Szegeden a szezonnyitónkat, hosszas előkészületeket követően így tettünk idén április 12-én is. Együtt köszöntöttük a tavaszt, közösen ébresztettük Szeged városát téli álmából, mellyel szerettük volna felhívni a közlekedők figyelmét, hogy ismét az utakon vagyunk, valamint kérjük együttműködésüket, vigyázzunk egymásra.

A 2015-ös évünk szlogenje: ,, Merjünk nagyot álmodni!”

Igen, álmodoztunk egy új helyszínről, hiszen 2014. őszén láttuk, a nagyszámú lelkes résztvevőknek köszönhetően kinőttük a kamionparkolót, így új indulási pont után kutattunk. Szerettünk volna ismét maradandót alkotni, így az Ördögszekér segítségével megszereztük Szeged városának főterét. Hatalmas volt már előzetesen is jelentkezés a rendezvényre, Csabával biztosak voltunk benne, tele is lesz a Széchenyi tér. Ahogy közeledtünk a rendezvény napjához, úgy emelkedett drasztikusan a jelentkezők száma, mi pedig ezzel arányosan, egyre többször látogattunk ki a térre, ahol rendre méricskéltünk, tervezgettünk, a járókelők kíváncsiskodó pillantásai mellett. Napokkal a kezdés előtt mentek a tippek, 1000 lesz, nem, nem, 1200 motor jön, de Csaba biztos volt az 1500 résztvevőben.


Ment a fejvakargatás, tudtuk, ezt bizony csak profin elrendezve lehet megoldani, melyben óriási segítséget kaptunk a nagy FMP-fan parkoltató csapatunktól, akik minden négyzetcentimétert kihasználva töltötték fel városunk főterét. Pislogtunk ezerrel, hiszen a meghirdetett kezdési időpontkor már szinte félig volt a tér. Nagyon megtisztelő, hogy FMP 2011-es indulását követően 2015-ben ilyen komoly az érdeklődés, jó volt látni, hogy messzi hazai és külföldi településekről érkeznek a motorok nagy csapatokban. Jöttek korrektül felújított retro és veterán gépek két és három keréken, de megcsodálhattuk a legújabb vasakat is.


Elmondhatatlanul jó érzés, hogy a motorosokon kívül rengeteg család érkezett a rendezvényünkre az utánpótlásként remélt gyerekekkel együtt a gyönyörű napsütésben. A nagy vasak mellett zörögtek a platánfák alatt a gyerkőcök kis műanyag motorjai, némelyikre még FMP matrica is került a szülők jóvoltából. Hogy elférjünk, a tér oldalsó szárnyait is fel kellett töltenünk. Nagyon szimpatikus és egyben látványos is volt, ahogy kérésünkre komótosan, méltóságteljesen érkeztek a vasak és lovasaik.

A rendezvény hivatalos megnyitójára a téren szinte már egy tűt sem lehetett leejteni, annyi motor érkezett. Hatalmas pillanat és megtisztelő volt számomra, hogy hazánk legnagyobb szezonnyitó rendezvényén nekem volt szerencsém üdvözölni a résztvevőket, sosem gondoltam volna, hogy egy ekkora megmozdulást koordinálhatok.


Azt tudtátok, hogy 1441-ben Luxemburgi Erzsébet özvegy királyné Sopront és környékét 8000 aranyért elzálogosította III. Frigyes német-római császárnak? Én nem, de azt igen, hogy 1441 motor volt jelen a szezonnyitónkon! Te jóóó ééééég! Niki és Dama valószínű sokat edzettek a klikkgépre (…), amivel számoltak, hiszen egészen 1441 –ig (!!) kellett nyomkodniuk, mára a karjuk olyan lehet, mint Popeye -é!

A vendégek köszöntését követően a sok korábbi kérdésre válaszolva meséltem az FMP indításáról, tájékoztattam a résztvevőket programjainkról, valamint a nagy álmunkról.

A nagy álom egy igen régi téma, egy nagy motoros találkozó megszervezése városunkban, a szezonnyitónk különleges helyszínválasztásának másik oka ez volt. A sok szervezést követően meghirdettük a Szegedi Motoros Fesztivált, melyet 2015. 08. 07-09. között rendezünk meg. A megnyitón a motorosok nagy örömmel fogadták ennek részleteit.

Hogy miért is érdemes eljönni majd augusztusban a Fesztiválunkra?

– egyedit és különlegeset szervezünk 3 napban, melyet profikra bízunk
– profi rendezvényszervezővel, az Ördögszekérrel bonyolítjuk le a fesztivált
– kiváló helyszín, karnyújtásnyira a belvárostól, a Tisza partján
– sátrazási, strandolás lehetőség
– az országban egyedülálló jelmezes motoros felvonulás
– a stunt show a medencében lesz(!) Herczeg Balázs ,,Mókus” és Palatinus Attila ,,Pala” celebrálásával
– quad és triál bemutatók
– koncertek, több mint 20 zenekar (külön szegedi zenekarok színpadával)
– vetélkedőket tervezünk
– szeretnénk a motorosok mellett a családokat is megszólítani, a fesztiválunkat széles közönségnek tervezzük
– műsorvezető Hadnagy Józsi (Szabóné Marcsi kifejezett kérésére :))


Lesznek további információk is, melyeket a szegedimotorfeszt oldalon folyamatosan fogjuk közzétenni. Reméljük eljöttök, komoly dolgokkal készülünk!

Akik nem tudtak eljönni, azok az M1 jóvoltából egy élő bejelentkezésnek köszönhetően a televízió készülékeken keresztül pillanthattak be a szezonnyitónkba.

A megnyitó végére egy meglepetést ígértünk, melyet sikerült titokban tartanunk az utolsó pillanatig, bár komoly szervezést igényelt. Szerettünk volna egy kis ízelítőt adni a fesztivál stunt (vagy streetfighter) részéből, így megkértük Palát, rajzoljon nekünk pár csíkot az aszfaltra. Az azért nem volt mindennapi látvány, mikor egy gigaleszabályzást követően a Széchenyi tér aszfaltján olyat burnoutot csinált, hogy homályba burkolózott a városháza épülete. A hang mintegy mágnesként vonzotta magához a résztvevő motorosokat óriás ováció közepette.


Pala miután elhelyezte különleges gumimintáit a téren, kezdődhetett a felvonulás. Ez a pillanat okozhatta az álmatlanságot már napokkal korábban? Ha beindulnak a motorok, mi lesz az ablakokkal, mi lesz indulást követően a térrel? Szerencsére maradt az öröm és a tulipánok is, libabőröztem, mikor beindultak a vasak – őrületes érzés volt.

A rendőrség és civil segítőink, valamint a polgárőrök profi biztosítása mellett, méltóságteljesen haladt a felvonulás az előre egyeztetett útvonalon. Már induláskor a sétálóutcánk végénél hatalmas tömeg várta velünk együtt az elindulás pillanatát, majd az útvonalon végig sokan várták a motorokat. Babakocsikban a legkisebbek, a nagyobbacskák gyalogosan, vagy bringán, ki a fűben piknikelve, de volt olyan nyugdíjas pár is, akik székeken ülve, hűsítőt kortyolgatva várták, hogy elhaladjunk előttük. Igazán kedves volt, hogy rengetegen biztattak bennünket integetve és készültek a jobbnál jobb felvételek is.


Természetesen előre tekintünk, készülünk tovább a fesztiválra (ne felejtsétek intézni a szabikat 2015.08.07 -09-re!), de addig is lesz esemény bőven:
2015. 04. 18. Szentesen vezetéstechnikai tréning és családi nap.
2015. 05. 01. Kunmadár, természetesen bennünket is hazavár! Itt is hallhattok még a fesztiválunkról.
2015. 05. 09. Szegedi Motorkiállítás. Aki velünk jön, kedvezményes belépővel látogathatja meg a rendezvényt.


Ezúton szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek (1441 motor??!!), hogy eljöttetek a rendezvényünkre! Köszönjük a segítők munkáját, a rendőrség és a civilek profi biztosítását, a sajtó érdeklődését és Palatinus Attila “Pala” fergeteges stunt show-ját, a sok pozitív visszajelzést! Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát Szeged főterén, és ne feledjétek, 2015. augusztus 7-től 9-ig Szegedi Motoros Fesztivál!!


– a szegedi FMP Motorosok alapítói, Balogh Csaba és cikkünk szerzője, Zvolenszki János

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending