Connect with us
Suzuki

Ti írtátok

Ti írtátok: Kunmadár engem is hazavár!

Ismét nagyon vártuk, végre eljött, természetesen mentünk, hiszen hazavárt… Igen, újra Kunmadarason jártunk. De most egy ún. Kunmadárszűz beszámolója következik az emlékezetesre sikerült első alkalomról…

Published

on

kunmadar 06.28. fmp
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Mint már rég óta, folyamatosan szállítom a szegedieket Kunmadárra, most is vittem magammal egy “Kunmadárszüzet’: Szabóné Marcsi volt az utasom, akit a programok előtt jól megmotoroztattam. A rendezvényről az Ő beszámolóját olvashatjátok – Zvoli (FMP Motorosok, Szeged).

Kunmadár és én?! Hmmm… már nagyon régi vágyam volt, de eddig mindig úgy alakult, hogy nem tudtam menni. Egy kedves barátom, mindezt jól tudta, s volt olyan szívélyes és felajánlotta, hogy elvisz magával! 😀 (konkrétan előző este 22.30-kor meggyőzött.. – Zvoli)

Ilyen is volt: turbós Corvette Stingray Lengyelországból

Így esett meg, hogy szombaton reggel 6-kor felpattantunk a csodás mocijára, és irány Kunmadaras. Fél 9-kor már a VIP lelátón ültem. Néztem jobbra, néztem balra, ismerkedtem a tereppel, de egyszer csak azt hallom Hadnagy Józsi hangján: “Üdvözöljük a szegedieket! Zvolit, aki egy “Kunmadárszüzet’ is hozott magával!” Na, ez volt az a pillanat, amikor Veres Főnök, a HDA Fan Klub vezetője, a velem szemben levő lelátóról őrjöngve integetett! ÁÁÁ, ilyen fogadtatásra soha nem számítottam! :-D Hatalmas meglepetés volt, meg ami ezután várt ránk.

Szépen gyülekezett a tömeg, egyre forróbban sütött a nap, s elkezdődtek a szabadedzések, időmérők, elődöntök, próbálgatások, hogy minél jobb időeredmények születhessenek. Nem kellett sokáig várni, hiszen megérkezett a dobhártyaszaggató és a gyomrot gombóccá húzó 1200 lóerős Dragacs. Minden indulásnál, szinte feltépte a ragacsot a pályáról. Egyre jobb időket futottak a drag motorosok is, szebbnél szebb járgányaikkal. Orbán Józsi, Lencsés Donát Dani és Davide Ricci hatalmas időket futottak, de az Európában is egyedülálló kompresszoros motort is kezdték a németek beállítani!

Lencsés Donát Dániel megnyerte a SuperStreetek nívós nemzetközi versenyét (7,643mp és 293,05km/h)

Jöttek versenyzők Lengyelországból a “csigás” Corvette Stingray-jel, Olaszországból, Németországból és a csehektől is. Volt kamion gyorsulási verseny, a Motul kupás autóverseny, Toyota RoadService Kupa autóverseny Nekem mint óvónéninek, külön élmény volt látni a Junior kategóriában induló gyerekeket, lelkesedésüket, kitartásukat! Ők a jövő reménységei. :-D

Sajnos volt szomorú pillanat is ezen a napon, hiszen a közelmúltban hunyt el a TesztMotor.hu főszerkesztője, Molnár Dénes, akitől “gyönyörű” beszédben búcsúztak kollégái és HaJó, aki DennyM legfontosabb üzenetét tolmácsolta: “Ne siessetek soha az utcán, nem éri meg – válasszatok olyan sebességet, hogy mindig legyen menekülőút! Ne feledjétek, ha gyorsan mentek és siettek, mindössze perceket nyerhettek! Ha gyorsan szeretnétek motorozni, menjetek versenypályára, vagy induljatok a végsebesség mérésen!” Tiszteletére állva hallgattuk meg a Scorpionstól a Send me an Angel-t.

DennyM is velünk volt – az Ő vezetéstechnikai tanácsait tolmácsolták a közönségnek

És sajnos a nap végén Kohári Zoltán is, a Dragaccsal balesettel zárta a versenyt, bár ő szerencsésen megúszta a dolgot, a szuper védőfelszerelésének és a biztonságos, betonfallal védett pályának köszönhetően!

Este fél 9-kor ért véget a nap. Fáradtan, de élményekkel telve ültünk fel a motorra és irány haza, hiszen Szeged is hazavár. Életem egyik legnagyobb élmény volt ez a nap! Rengeteg újdonságot láthattam, fantasztikus embereket ismertem meg, s rájöttem, hogy a napolaj is a legjobb barátom, ha legközelebb is megyek Kunmadarasra. Mert megyek!!! Ezeket az élményeket még sokszor át szeretném élni! Köszönöm Zvolinak, hogy elvitt és a kalauzom volt, igazán extra barát Ő!!!

Igazi HDA fanok: a szegedi – FMP – motorosok mindig itt vannak, kora reggeltől késő estig – és persze motorral

Szöveg: Szabóné Germán Mária Képek: Gémesi Balázs, Kovács Dávid, KT
Fotógaléria: (Balusk8) Videók, infók: (HDA fb) Eredmények ITT

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending