Connect with us
just1 mx
Suzuki

Ti írtátok

Ti írtátok: Ha május 1, akkor Kunmadár…

Ha május elseje, akkor liget, gázos lufi, céllövölde, vurstli, kolbász, sör – de nem nekünk! Ha május 1, akkor Kunmadár… A HDA-fanatikus szegedi FMP motorosok beszámolója

Published

on

fmp hda 2015 05 01
jgpr
RST AIRBAG

Szöveg: Szabóné Germán Mária Képek: Gémesi Balázs, Damacsek Máté Videók: Tóth György

Még alig eszméltünk fel az április 12-ei szezonnyitó felvonulásunkból (atya ég, 1441 motor és 2000 résztvevő!), amit Zvoli, Csaba és az Ördögszekér a város kellős közepére rittyentettek, máris készülődtünk május elsejére, hiszen minden motoros tudja, hogy Kunmadarason kell majálisozni! A kora reggeli gyülekező után, 20 motorral vidáman vágtunk neki az útnak, vittünk magunkkal 5 kunmadárszüzet is, hisz Zvoli mániája, hogy minden szegedinek Kunmadáron a helye (nagyon helyes – a szerk.).

Amikor megérkeztünk, Veres Főnök (HDA Fan Klub) és Halasi Zoli (“a terület felelőse”) hatalmas mosollyal várt bennünket, már a parkolóban. Lepakoltunk és mentünk köszönni Hadnagy Józsinak (aki a mindenkori speaker, ha valaki nem tudná): HaJó kapott most a feneke alá egy egész platós autót, rajta egy fotellal, hogy sérült lábbal is le tudja vezényelni ezt a fantasztikus rendezvényt (ezúton is jobbulást kívánunk Neki az FMP nevében).

Az FMP-sek vidám csapatát rendszerint a bal oldali VIP lelátón találod

Hogy mihamarabb meggyógyuljon és jöhessen Szegedre, gondoltam meglepem! Ő Mezőberényben rám ragasztotta, hogy én vagyok a „szegediek csaja”, viszont azt meg nem tudta, hogy Szilágyi Ricsiék fellépésén a sárga hordós figurák nem a Spongya Bob testvérek, hanem minionok (az meg mi fán terem? – a szerk.) Így aztán kapott a szegediek csajától (vagyis tőlem) egy saját készítésű miniont, természetesen FMP -set! De mi sem maradtunk meglepetés nélkül, Veres Főnök és a HDA Fan Klub úgy fogadott bennünket, hogy a velünk szemközti lelátón felmutattak egy molinót, melyen ez állt: „FMP 1441”. Nagyon kedves volt Tőlük, nagyon köszönjük, visítottunk is rendesen!

Megkezdődtek az időmérő edzések, s egyre izgalmasabb hangokkal telt meg a repülőtér régi kifutópályája, melyre egész télen, a tavalyi hangok felidézésével és videók nézegetésével vágyakoztunk.. Elmaradhatatlanul ott voltak a Junior kategóriás kis versenyzők, akik évről évre egyre ügyesebben és egyre nagyobb motorokkal jönnek versenyezni. Megjöttek szépen sorban a „nagyok” is! Lencsés Donát Dani már előző nap is olyan időt futott (7.6-osat!!!), hogy Zvoli barátom, már csütörtökön fel akart pattanni a mocijára, hogy láthassa! De ott a pálya mellett állva is majd befontuk a szemöldökünket, hogy micsoda időket produkált! Csapkodta a 7-es időket, mi pedig a homlokunkat, hogy hogyan, mi, áááá, atya ég! Nézzétek csak:

Nagy izgalommal várta mindenki Eric Teboult a rakétamotorján! Mint egy gőzölős vasaló, úgy puffogott, fújtatott, és a hatalmas oldalszél ellenére is 465km/órás sebességgel ment a 400 méteres pályán! Hihetetlen teljesítmény:

És ha valakinek még ennyi sem lett volna elég, akkor Révhelyi Péter V8-as motoros fehér csodaautójának a hangjától tuti extázisba esett! És ahogy mondani szokás, a V8, az a pokolban is V8!

Pala és Mókus állítólag medencében stuntol majd a szegedi bulin…

Napközben az oldalsó pályán megkezdődött a Mugen Race Stunt OB verseny is! Mindig ámulatba ejt, hogy milyen csoda trükköket képesek csinálni ezek a fiúk a motorokkal! Herczeg Balázs hozta ki a magából és a motorjából a legjobbat, hiszen most Mókus vihette haza az első helyért járó trófeát! Második lett Végh Tamás “Tompika”, harmadik Kulman Miklós “Mikeboy”, negyedik pedig Kötél István (Pala a hatodik – a szerk.)!

Nagy FMP-s kedvencünkkel Palatinus Attilával is készítettünk egy kis promóciós fotót! Szerintem Pala még életében nem izgult ennyire, mint most az 5 csaj kezében! :)

Pala sajátos módon reklámozta a Szegedi Motoros Fesztivált

Azért hogy a mai nap se teljen el egy kis „munka” nélkül: Hadnagy Józsihoz felmászva kaptunk lehetőséget, hogy megmutassuk, mire is készülünk Szegeden! Zvoli nyomatta a fesztivál promó szövegét, én pedig egy molinóval invitáltam minden motorost és motorozást kedvelőt a napfény városába. Ugyanis nemcsak Kunmadaras, de Szeged is hazavár minden motorost! Így, ott is hírül adtunk egy igen fontos dátumot: 2015. augusztus 7-8-9, Szeged, Partfürdő, Szegedi Motoros Fesztivál!

Hogy miért is érdemes eljönni majd augusztusban a Fesztiválunkra?

– egyedit és különlegeset szervezünk 3 napban, melyet profikra bízunk
– profi rendezvényszervezővel, az Ördögszekérrel bonyolítjuk le a fesztivált
– kiváló helyszín, karnyújtásnyira a belvárostól, a Tisza partján
– sátrazási, strandolás lehetőség
– az országban egyedülálló jelmezes motoros felvonulás
– a stunt show a medencében lesz(!) Herczeg Balázs ,,Mókus” és Palatinus Attila ,,Pala” celebrálásával
– quad és triál bemutatók
– koncertek, több mint 20 zenekar (külön szegedi zenekarok színpadával)
– vetélkedőket tervezünk
– szeretnénk a motorosok mellett a családokat is megszólítani, a fesztiválunkat széles közönségnek tervezzük
– műsorvezető Hadnagy Józsi (Marcsi kifejezett kérésére :))

Gyertek el! Palával és Mókussal, quad, triál bemutatókkal, jelmezes motoros felvonulással, több mint 20 zenekar fellépésével várunk benneteket, na és persze rengeteg egyéb meglepetéssel! És amit még ígérhetek mellé, az az igazán nagy FMP-s szeretet!  :)

– Balusk8 kiváló képei Kunmadárról ITT!

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending