Connect with us
Suzuki

Ti írtátok

Ti írtátok: Ez volt az Extrém Fesztivál – videók

A törzsközönségnek számító szegedi FMP Motorosok (ismét) nyomot hagytak Kunmadár aszfaltján…

Published

on

kunmadar 2015 aug. fmp
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Szöveg: Szabóné Germán Mária Filmek: Tóth György

A 2015-ös év augusztusa igazán izgalmas motoros programokat tartogatott számunkra. A hónap elején volt a Szegedi Motoros Fesztivál, melyre idevarázsoltuk a Kunmadarason megismert barátaink színe-javát: HaJót, Palát és Mókust. Most augusztus közepén viszont mi pattantunk motorra, és indultunk Kunmadarasra, hiszen már 18(!) éve hatalmas bulikat tartanak ott ilyenkor. Maroknyi csapatunk megérkezését Hadnagy Józsi – mint rendesen – hatalmas ovációval köszöntötte, de Veres Főnök és a HDA Fan Klubosok sem hagytak bennünket – és legfőképpen Zvolit – köszöntés nélkül.

Hiszen a VIP lelátót kiposzterezték biztató plakátokkal, hogy jövőre se legyen kérdés, hogy folytatódik-e az, ami az idén elkezdődött Szegeden. Fantasztikus érzés látni és tapasztalni ezt a motoros összetartást! Néha az az érzésem, hogy minden egyes motoros egyetlen nagy család tagja!


Ahogy melegedett az idő, úgy lett egyre forróbb a hangulat is a pályán. Folyamatosan a fejünket kapkodtuk, hogy micsoda kvalifikációs időket futnak a versenyzők. Nemzetközi gyorsulási verseny lévén a magyarok mellett indultak németek, osztrákok, olaszok, de még dán versenyző is (aki végül megnyerte az FIM Superstreet Európa Kupát – a szerk.) .Brutális élmény volt látni egymás mellett az Erdős Team két csőrös dragsterét is, Csaba mellett a másik autóban barátjával, Szabó Zsolttal. Azt a leborult szivarvégét, majd feltépték a ragacsot a pályáról! S hogy a fülünk és a dobhártyánk is edzve legyen, arról Révhelyi Péter autója mellett egy új biturbó Camaro-szörny, két Chevy Nova, és egy El Camino közös sokezer lóerős teljesítménye gondoskodott.

Hogy a felfokozott hangulatot természetesen az jó hírük szerint az FMP-sek mindig tovább tudják fokozni, arról idén májusi Kunmadár-szüzünk, Buknicz Misi elszántsága, R1-ese, és nem utolsó sorban Szikora Bandi biztatása, szponzorként felajánlott hátsó abroncsa, és annak precíz körben az aszfaltra való elhelyezése gondoskodott. Pár évig erre biztosan emlékezni fogunk még!

A forró hangulat enyhítésére épp jókor érkezett új barátunk, Pali aka. Permetman, aki ezen a hétvégén biztos, hogy a legnépszerűbb ember volt az egész reptéren. HaJóék remek ötlete szerint ugyanis Pali mozgó párakapuként funkcionált két napig, és mindenki imádta, mert aki csak kérte, azt szemközt fújta hideg vízzel!


Természetesen a naplementét is nagyon vártuk, mert este 9-től a stuntosok őrültek meg (nem mintha eddig teljesen épek lettek volna… :)) Szabó Ákosék szinte minden lehetséges módon próbálták éjszakára látványosabbá tenni a motorokat és quadokat, villogott-szikrázott-lángot vetett valamennyi. Szerencsére legalább a pálya melletti kukoricatábla megúszta, nem csinálták meg a srácok a világ legnagyobb pattogatott kukoricakészítőjét, a több mint fél órás lángoló motoros bolondozással.

Az éjszaka további részében a hangulatról ezúttal egy Rockabilly csapat, és egy vidám autótolvaj gondoskodott. A koncert fergeteges – lett volna, ha emberünk félúton nem épp a villamos áramot biztosító aggregátoros kocsira vet szemet, majd bepattanva és elindulva néma csendbe és sötétbe borította a bulizókat. Így viszont kezdetét vette egy kis klasszikus vidám brit éjszakai rókavadászatot idéző esemény a kukoricatáblában…(?! :))


Szombat így lett az őrület és a buli napja, vasárnapra viszont maradtak a komoly versenyek. Aznap tartották a komoly döntőket, melyek közben hatalmas magyar időeredmények születtek. Csak hogy néhányat említsünk:

Competition kategóriában: Tóth Zoltán (0.2504 – reakcióidő) 7.7820 sec 256.58 km/h

D1000 kategóriában: Orbán József 0.0852 9.3317 sec 248.46 km/h

Közönség 600-ban: Szabó Ákos 0.0037 10.7410 sec 205.71 km/h

Közönség 600”B” csoportban: a szegedi Maróti Tamás Christopher 0.4530 11.6842 sec 195.11 km/h

Közönség 954+ “B” döntőben: Kovács Tamás 0.0945 10.5227 sec 211.85 km/h és a félelmetes, reggelire Hayabusa-evő BMW S1000XR – (köszönöm :) – a szerk.)

(köszönöm Pullcsinak is a videót! ;) teszt a Busaevő meg Ninjafaló BMW “túraenduróról” hamarosan! – a szerk.)

Vasárnap tartották a stunt Magyar Bajnokság 3. fordulójának 6 perces döntőit, ahol a két nagy kedvencünk, Mókus és Pala is fergeteges műsorral kápráztatott el bennünket.

A többiek, Tompika, Kötél Pisti, Kulmann Miki és minden versenyző nagyon összerakták produkcióikat, így az alábbi eredmények születtek:

1.Herczeg Balázs Mókus
2.Végh Tamás Tompika
3.Kulman Miki Mikeboy
4.Kötél István
5.Palatinus Attila Pala


Szóval volt min visítani a lelátóról. Sőt, majdnem saját lelátóról! ;-) A tikkasztó melegben kicsit megpilledve, de annál nagyobb örömmel ültünk végig megint 2 teljes napot, mert ilyen élményekben csak itt lehet részünk. Többen mondták már, hogy: „áááá, nem megyek Kunmadárra, voltam már egyszer, az elég volt….„ Na, Nekik üzenem, hogy akkor jöjjenek el még egyszer, meg még egyszer, mert Kunmadarason mindig kapni fognak újabb felejthetetlen hang- és vizuális élményeket, valamint találkozhatnak olyan emberekkel, akiknél a motoros sport már igazi szenvedély!

És nem hiába az a jelmondatuk, már 18 éve: Kunmadár Hazavár!!!!! :D Ha voltál jössz, ha nem, majd Zvoli Téged is elcibál és bemutat a Dragisteneknek, mint áldozati Kunmadárszüzet!

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending