Csatlakozz hozzánk

Hírek

ThermaHelm

Ez a bukósisak nem csak tompítja az ütést, hanem egyből megkezdi az elsősegélynyújtást is

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Emlékeztem még arra, amikor kiskorotokban bevertétek a fejeteket és anya hideg kanalat nyomott rá, hogy ne nőjön rá púp? Ez volt az első lecke, ahol megtanulhattátok, hogy a hideg hátráltatja a duzzanatok kialakulását. A ThermaHelm ugyanezt az elgondolást viszi tovább, de egy kicsit fejlettebb megoldással.

 

 

Különösen sportolóknál elfogadott gyógymód egy-egy sérülés azonnali jegelése. A terápia lényege, hogy hideg hatására a szervezet válaszreakciót indít be, leszűkíti a vérereket, így lelassul a sérülés helyén a duzzanat kialakulása, vagy egyáltalán ki sem alakul. Különösen hasznos ez a módszer súlyos fejsérülések esetében, hiszen a koponyán belül nincs sok hely egy duzzanat számára, könnyen megnőhet odabent a nyomás, ami akár halálhoz is vezethet.

 


A hűtés körben, mindenhol megindul

 

A ThermaHelm fejlesztői egy olyan megoldással álltak elő, ami egy erős ütközés után azonnal megkezdi a koponya és az agy hűtését. Hogyan csinálja? Nagyon egyszerű. A sisak bélésében egy nagyon vékony, géllel töltött párna található, illetve egy kevés ammónium-nitrát. Amennyiben a sisakot túlságosan nagy erejű ütés éri, a két anyagot elválasztó réteg kiszakad, azok összekeverednek, és beindul a kémiai reakció, ami hirtelen hőmérséklet-csökkenéssel jár.

 

 

A kísérletezés a végső stádiumába ért, a fejlesztő cég egyelőre a prototípusokat teszteli. Azt tervezik, hogy a kész technológiát bármely sisakgyártónak hajlandók lesznek átadni (megfelelő ellenszolgáltatás fejében). Jóslatok szerint a „hűvös életbiztosítás” nagyjából 50 000 Ft-tal dobja meg egy sisak árat.

 

Tudtad-e?

A motoros balesetek áldozatainak 80%-a fejsérülésbe hal bele!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending