Csatlakozz hozzánk

Hírek

Thaiföld is szeretne bekerülni a 2018-as MotoGP versenyhelyszínei közé

Az új pályák miatt elbúcsúzhatunk a régiektől?

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Hivatalos bejelentés még nem történt, de nagy a valószínűsége, hogy 2018-ban Thaiföldön, a Buriramban található, Hermann Tilke által tervezett Chang International Circuit, 2,830 mérföldes, 12 kanyaros, 2014-ben megnyílt pálya is az egyik állomása lesz a MotoGP versenynek.

Chang International Circuit

Az új pálya már több neves versenynek adott lehetőséget, járt már itt a Porssche Carrera Kupa, a FIA Túraautó Világbajnokság, a Super GT, a TCR nemzetközi sorozat, és az Ázsiai Le Mans sorozat is. 2015 óta a Superbike Világbajnokság már bevette a helyszínei közé.
Ez a térség régóta rettentően fontos a motorkerékpár piac számára, így érthető miért szeretnének a pálya szponzorai a motorversenyeknek is helyt adni.

A hírek szerint több ország is szeretne otthont adni a MotoGP versenynek, Kazahsztán, Indonézia, és még Magyarország is erősen érdeklődik a lehetőségei felől.

Ha Thaiföld tényleg bekerül a helyszínek közé, akkor ez azt is jelentené, hogy egy szezon nem 18, hanem 19 fordulóból állna. Már ha ez lehetséges…

Szóval mindez szép és jó, de ne felejtsük el, ha új helyszínek csatlakoznának a világbajnokság eddigi keringésébe, akkor bizony pár régitől meg kellene válni…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending