Connect with us
Suzuki
just1 mx

Blog

Tetszett a Cirkusz a népnek

A hétvégén Budapest látta vendégül az amerikai Nitro Circus idén Európában turnézó show-ját: vasárnap este 12 ezer embert szórakoztattak az új Fradi stadionban

Published

on

nitro circus 2015.06.14.
jgpr
RST AIRBAG

Hatalmas várakozás és óriási szervezőmunka előzte meg a hazánkba először ellátogató szuperprodukciót. Travis Pastrana és csapata közönségtalálkozóval – dedikálással, sajtótájékoztatóval, kamion drifteléssel és egy jégkorong meccsel melegítettek be a vasárnap esti show-ra.

A Show-t megelőző napokban már bevették magunknak Budapestet a Nitro Circus-os fiúk. Reptérről egyenesen az Üllői úti Burger King-be érkeztek dedikálásra és fotózásra. Ahol volt, aki már korán reggeltől várt rájuk. Mindenki hozta a legfurcsább dolgokat, amiket alá szeretett volna íratni – sportcipő, sapka, táska, fotók, de még egy autó motorház tetejére is került Pastrana aláírás. Kétségkívül a legörültebb és legvadabb aláírás egy fiú csuklójára került, aki magára is tetováltatta Travis aláírását még aznap…

Akik pedig vasárnap este ellátogattak a Groupama Arénába, a világ élvonalába tartozó motorosok és bringások látványos ugrásokkal tarkított közel kétórás műsorát élvezhették élőben.

„Elégedetten és büszkén gondolunk vissza az előző hétvégére. Nagyon sokat dolgoztunk a csapatommal azért, hogy Budapesten is megvalósuljon ez az esemény. Mindenkinek, aki részt vett a szervezésben csak gratulálni tudok, mert ez így velük együtt jöhetett létre. Jó volt látni a nézők arcát vasárnap este, ahogy élvezték az előadást. Többen kérdezték, hogy jövőre mi várható, én csak annyit tudok mondani, mi már újra dolgozunk! ” – értékelte a történteket Stefano Favaro, az esemény főszervezője.


„Fantasztikus napokat töltöttünk Budapesten. Leírhatatlan és felemelő érzés volt a magyar rajongók előtt fellépni, már nagyon vártam, és jó volt, hogy egy héttel hamarább érkeztünk. Budapest csodálatos és az, hogy így megismerhettük a várost és az embereket, nagyon köszönöm. Mindenképp visszatérünk” – nyilatkozta Travis Pastrana, ez est fő sztárja.

Kurt Nicoll (Nitro Circus Live European Tour) röviden ennyit fűzött az elmúlt napokhoz: “Világszínvonalú munkát végeztek a helyi szervezők, rendkívül elégedettek vagyunk. Köszönjük Magyarország! Köszönjük Budapest!”


12 ezer rajongó, motorok, extrém járgányok (WC), roller, snowboard és egy hómobil a levegőben. Füst és lángnyelvek, izgalom, adrenalin, benzingőzös este a Fradi otthonában (ahol az első nem-futball eseményt rendezték most). Amikor először mondták be és hajtott a rámpára Németh Kornél (Kori) és Hujber Péter (Hujó), a közönség tombolt és büszke volt a magyar fiúkra. A finálé részhez tartozó magyar zászlós felvonulás pedig tökéletes gesztus volt az amerikaiak részéről.


Az est szenzációját kétségtelenül a freestyle motocross királya adta, a világsztár Travis Pastrana – az X-Games (amit az extrém sportok olimpiájának is szoktak nevezni) tizenhétszeres érmese – , aki a magyar közönség előtt is megcsillantotta tudását, és még másfél éves kislánya is megjelent vele az Aréna pályáján, a motoron ülve.


Pastrana mellett az est folyamán feltűntek még Josh Sheehan, aki megugrotta a világon először a tripla hátraszaltót, vagy az X-Games győztes Adam Jones, Blake “Bilko” Williams és Cam Sinclair. A hölgyeket képviselte Jolene Van Vugt, aki nőként először hátraszaltózott – és ezt most itt is bemutatta nekünk, kétszer.


A BMX szerelmeseinek olyan világsztár bringások érkeztek az eseményre, mint Dusty Wygle, vagy éppen Ethen és Gavin Godfrey. Ryan Williams, pedig bemutatta két világrekordját: a tripla hátraszaltót és az 1080 fokos front flipet!

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending