Csatlakozz hozzánk

Akciók

TesztMotor túra: Őrség

“Az Őrség mindig is kiváltságos helye volt az országnak” – ismerd meg Te is, motorral!

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Az időjárás már igencsak kecsegtet egy hosszú távú gurulásra. Még nem túráztál az idén? Akár így van, akár nem, érdemes fontolóra venned ezt a túrát, amit a Karasna motorosbolttal és a Moto Tours Clubbal közösen szerveztünk.

Az Őrség mindig is kiváltságos helye volt az országnak. A királyság idején kedvezményeket élveztek az itt lakók, mert a dél-nyugatról érkező támadások ellen védték az országot. A szeres építkezési forma (több ház kisebb csoportokban való építése) is ezen feladat ellátását támogatta. Sajátos hangulatát mind a mai napig megtartotta ez a vidék. Érdemes meglátogatni ezt a környéket, elfeküdni a Vadás-tó partján, végigmotorozni az apró kanyargós utakon, melyek kis hangulatos szerek mellett visznek el, magunkba szívni az erdők fűszeres illatát.

Első nap: Utunkat Budapestről kifelé Budakeszi-Páty-Zsámbék útvonalon kezdjük. A tervezett kb. 300 km nem ad okot a sietésre, ezért a forgalmas főútvonalak helyett a mellékutakon kalandozva érjük el Bicskén keresztül Zircet, majd Veszprémet. Itt érdemes az óvárosi részen egy kis sétát tenni. A Káli-medencén áthaladva érkezünk meg Tapolcára, ahol a Malom-tó partjáról nézhetjük a kacsák és a jól megtermett koipontyok csatározását egyes vízbe dobott falatért. A Zalai-dombság kanyarulatait átszelve az Őrségben foglaljuk el szálláshelyünket.


A pontos útvonal megtekintéséhez kattints a képre

Második nap: Güssing felé vesszük az irányt, majd a határral párhuzamosan Lockenhausba érkezünk. Kőszeg főterén nézelődünk, majd a szombathelyi főtér fagyizójában hűsítjük le magunkat. Ismét az Örség kis útjain kanyargunk, ahol a Vadása tavat és Pityerszert látogatjuk meg.

Harmadik nap: hazafelé a Balaton északi partján hajtunk végig, kihasználva, hogy a kora tavaszi időszakban nem keserítik meg életünket a kígyózó autósorok. Majd a 7-es úton érjük el Székesfehérvárt, ahonnan Bicske irányából az 1-es úton jutunk vissza Budapestre.

Gyere velünk, és fedezzük fel együtt az Őrséget! Túráinkra Honda XL700V motorkerékpárok bérelhetőek – teljes felszereléssel együtt.

Fontos tudnivalók:

Túra hossza: ~870 km
Túra időtartama: 3 nap
Besorolás: haladó
Ellátás: félpanzió
Időpont: 2011.04.30.
Ár: 35 500.- Ft
Jelentkezés: tura@tesztmotor.hu
További információ: +36 30 405 7123

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending