Connect with us
just1 mx
Suzuki

Blog

A tesztmotor.hu is ott volt az idei DGR jótékonysági rendezvényen

DGR 2018 – Ahogy mi láttuk

Published

on

ICONSHOP 300
jgpr
RST AIRBAG

A hétvégén több száz elegáns motoros vonult végig Budapest utcáin, hogy adományt gyűjtsön a bajszos mozgalomnak, azaz a Movember Fundation szervezetnek. Az esemény célja volt felhívni a figyelmet a férfiak egészségére, mivel Magyarországon csaknem négy ezer prosztatarákot diagnosztizálnak évente, melyeknek több mint az egy harmada halálos kimenetelű. Ezek az esetek megelőzhetőek lennének rendszeres szűrővizsgálatokkal, hiszen ez a betegség gyógyítható.

Bajusz, öltöny és vintage motorok Budapest utcáin

Vasárnap délután négy órakor volt a felvonulás kezdete, de már egy órával előtte gyülekeztek a részvevők Budapesten a Bálnánál. Mondanom sem kell, a bajusz szimbólum mindenhol megjelent, bukósisakokon, lámpákon és persze az urak arcán, hibátlan formára nyírva.

95 ország 650 városában ugyanazért a nemes célért ültek nyeregbe ezen a napon

Fotó: Benkő Zsolt
Gyülekezett az MV Agusta tábor

Photo Credit: Geza Talaber

Egyéniség, egyedi motorok, elegancia, bajusz

Ha másképp’ nézzük ez a világ legnagyobb épített és klasszikus motoros találkozója. Egyes motorosok számára úgy tűnhet, hogy ez csak egy felesleges parádé jelmezben, viszont a résztvevők számára ez egy egész évben várt találkozó. Az ide elhozott motorok többsége hobbi, ha úgy tetszik szerelem. Csak alkalmanként kerülnek elő a garázsból a féltve őrzött kétkerekűek, s pont úgy, ahogy a motorokat tökéletes megjelenéssel hozták el ide, úgy a tulajdonosaik is úriemberhez méltóan, kifogástalan öltözékben tűntek fel. Biztos vagyok benne, hogy a megfelelő ruhadarabok kiválasztása is a legnagyobb gondossággal történt.

Izgalmas gépeket láthattunk a veterán korú, gyári motorok mellett, radikálisan átépített fenevadakat, retró robogókat, és az alig pár éves vintage stílusú csodák sem maradtak otthon. Voltak szép számmal azok is, akik nem ilyen külsejű járművel érkeztek, de úgy érezték, itt a helyük….Természetesen az alkalomhoz illő öltözetben.

Photo Credit: Soós LEFOTÓZLAK

Fotó: Schmidt Ágnes

Úgy figyeljünk a saját egészségünkre, mint a motorunk állapotára

Főként a középkorú korosztály (akik a leginkább érintettek az említett betegségben) képviselte magát, de gyerekek és hölgyek is kikísérték családtagjaikat a rendezvényre.

Az eseményre több mint 500-an regisztráltak a központi weboldal szerint. Nem tudnám megsaccolni, hogy voltunk-e annyian, de amikor elindultunk a rendőri felvezetéssel, rendkívül hosszú sort alkottunk. Miután megtettünk egy nagy kört a városban, egy lélegzetvételnyi pihenő volt a Hősök terén, ahol csoportkép készült, és már gurultunk is tovább.

Photo Credit: Geza Talaber

Photo Credit: Geza Talaber

Photo Credit: Geza Talaber

A rendezvény záróakkordjaként a Csepel művek területére érkeztünk, ahol hangulatos körülmények között étel, ital fogyasztására volt lehetőség.

Photo Credit: Geza Talaber

Photo Credit: Geza Talaber

Photo Credit: Geza Talaber

Budapesten több mint ötszáz motoros 13 ezer dollárt, azaz 3,5 millió forintnál is több pénzt adományozott. Világszerte 113 ezer motorossal együtt vonultunk fel a prosztatarák megelőzéséért, és hihetetlen, de közel 6 millió dollár gyűlt össze, ami hozzávetőlegesen 1,6 milliárd forintnak felel meg.

Elismerésünk a szervezőknek és örültünk, hogy részesei lehettünk.
Nekem külön emlékem maradt a mai napról. ;)

Ajánljuk a Route42 Facebook oldalát, sok album van feltéve a rendezvényről, tele nagyon jó minőségű fényképekkel.

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending