Csatlakozz hozzánk

Hírek

Tesztgyőztes Givi túraplexi

A Motorrad összehasonlította a CBF1000-hez kapható szélvédőket a gyárival.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A német Motorrad magazin idei hetedik számában összehasonlító tesztben mérte össze a különféle gyártók túraplexiinek tudását a Honda CBF1000 gyári szélvédőjének képességeivel.

A fő szempont a szélvédelem hatékonysága volt, de figyelembe vették a kidolgozás minőségét és a biztonságot is. A műszeres vizsgálatokat szélcsatornában végezték, amelyek során egy próbabábut ültettek a különféle szélvédőkkel felszerelt motorra, és a nyakra ható erőket értékelték számítógép segítségével. A méréseket elvégezték egyenes derékkal ülő és tankra hasaló pozícióban is, a szélsebességet egészen 200 km/h-ig fokozva, és külön vizsgálva a szélvédő mögé visszaáramló levegő okozta turbulenciát.

A nyolc különböző plexi versenyéből a Givi D303ST került ki egyértelmű győztesként, „Nagyon jó” minősítéssel, a maximálisan kapható 100 pontból 84-et szerezve. A második helyen a Bullster High Protection végzett 78 egységgel („Jó”), a harmadik pedig az MRA Vario lett 73 ponttal („Jó”). A gyári Honda szélvédő a hatodik helyen zárt 68 pontos eredményével, és csak „Kielégítő” minősítést kapott.

A teszt készítői a szöveges értékelésben kiemelték a Givi plexi nagyon jó kidolgozását, egyszerű szerelhetőséget, valamint a gyári idomhoz való nagyon jó illeszkedését. Egyedüli hátrányként az 50 km/h körüli sebességnél jelentkező szélzajt említették. A Motorrad végső konklúziója:

„Ideális, erőkímélő szélvédő hosszú távú motorozáshoz. Az óriási D303ST mögött még 200 km/h-nál is laza a túrázás.”

Lábjegyzetként tegyük hozzá, Németországban vannak olyan utak, amelyek mind minőségüket, mind a törvényi feltételeket tekintve alkalmasak ilyen tempó tartására. Nálunk nem nagyon…

További információk a Givi plexikről a forgalmazó, a Shox honlapján.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending