Csatlakozz hozzánk

Blog

Tesztelőzetes: Aprilia RSV 1000 Touno vs. Honda CB1000R ABS

Hamarosan olvashatjátok a két motor összehasonlítását, de addig is egy kis ízelítő.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye
Szöveg: Molnár Dénes (DennyM) – denes@tesztmotor.hu

Egy szeszélyes őszi délutánon, hirtelen felindulásból úgy döntöttem egymásnak eresztem az Aprilia RSV1000 Tuono-t és az új Honda CB1000R ABS-t. Ha úgy gondoljátok, hogy furcsa párost alkot a két motor, annak őszintén örülök. Szándékos a párosítás, hiszen egyazon kategória, a nakedek családjába tartozik az RSV és a CB is, mégis annyira más környezetben nevelkedtek, hogy sokáig azon gondolkodtam, biztos van-e alapja a tesztnek. Aztán arra gondoltam, hogy igen, pont emiatt a különbözőség miatt van, mert két, teljesen külön világot tár elénk, ami közül tudni kell választani.

Én hiszek abban, hogy az ember az összkép, a motor kiváltotta érzelmek alapján dönt az egyik vagy másik mellett, és nem puszta adatok, pár mm-es eltérések vezetik oda egyikhez, vagy másikhoz. Olyan ez, mint a párválasztás. Én mindig is leginkább az olyan nőkhöz vonzódtam, akik az első pillanattól kezdve megmozgattak, akik apró, mindennapos mozdulataikkal, pillantásaikkal, mosolyukkal képesek voltak elállítani a lélegzetem, akikkel minden egyes szó, érintés vagy pillantás érdemessé tette, hogy felkeltem aznap. Nem, nem arról beszélek, hogy a magazin-ideál lányokat kergetem, nem ugyanaz a kettő. A stílus, az apró, jelentéktelennek tűnő jellegzetességek együtt, az összkép a fontos, a dekor csak hab a tortán.

Szeretem a motorokat is így tekinteni, azt nézni, hogy milyen érzéseket váltanak ki belőlem, hogy képesek-e elcsavarni a fejem. Persze a szakmából fakadóan érdekelnek az apróságok, a technikai finomságok és a műszaki adatokra is rápillantok, de semmiképpen sem ezek alapján választanék. A műszaki adatokat nézve a két motor nagyon távol áll egymástól, mégis a teszt végeztével az a furcsa érzésem támadt, mintha a világ két felén felnőtt idegenek, igazából féltestvérek lennének. Egy kategóriát képviselnek, ugyanaz a céljuk, de más és más értékeket tartanak fontosnak. A hamarosan következő tesztben ugyan kiélezem a különbségeket, szembe állítom az egyes tulajdonságaikat, megmutatom, hogy miben jobb az egyik és miben a másik motor. Mégis, elsősorban a két motor kiváltotta érzéseimet szeretném lefesteni nektek, hogy érezzétek, melyik illik igazán hozzátok.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending