Csatlakozz hozzánk

Blog

Tesztelőzetes: Aprilia RSV 1000 Touno vs. Honda CB1000R ABS

Hamarosan olvashatjátok a két motor összehasonlítását, de addig is egy kis ízelítő.

Közzétéve

ekkor

GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT
Szöveg: Molnár Dénes (DennyM) – denes@tesztmotor.hu

Egy szeszélyes őszi délutánon, hirtelen felindulásból úgy döntöttem egymásnak eresztem az Aprilia RSV1000 Tuono-t és az új Honda CB1000R ABS-t. Ha úgy gondoljátok, hogy furcsa párost alkot a két motor, annak őszintén örülök. Szándékos a párosítás, hiszen egyazon kategória, a nakedek családjába tartozik az RSV és a CB is, mégis annyira más környezetben nevelkedtek, hogy sokáig azon gondolkodtam, biztos van-e alapja a tesztnek. Aztán arra gondoltam, hogy igen, pont emiatt a különbözőség miatt van, mert két, teljesen külön világot tár elénk, ami közül tudni kell választani.

Én hiszek abban, hogy az ember az összkép, a motor kiváltotta érzelmek alapján dönt az egyik vagy másik mellett, és nem puszta adatok, pár mm-es eltérések vezetik oda egyikhez, vagy másikhoz. Olyan ez, mint a párválasztás. Én mindig is leginkább az olyan nőkhöz vonzódtam, akik az első pillanattól kezdve megmozgattak, akik apró, mindennapos mozdulataikkal, pillantásaikkal, mosolyukkal képesek voltak elállítani a lélegzetem, akikkel minden egyes szó, érintés vagy pillantás érdemessé tette, hogy felkeltem aznap. Nem, nem arról beszélek, hogy a magazin-ideál lányokat kergetem, nem ugyanaz a kettő. A stílus, az apró, jelentéktelennek tűnő jellegzetességek együtt, az összkép a fontos, a dekor csak hab a tortán.

Szeretem a motorokat is így tekinteni, azt nézni, hogy milyen érzéseket váltanak ki belőlem, hogy képesek-e elcsavarni a fejem. Persze a szakmából fakadóan érdekelnek az apróságok, a technikai finomságok és a műszaki adatokra is rápillantok, de semmiképpen sem ezek alapján választanék. A műszaki adatokat nézve a két motor nagyon távol áll egymástól, mégis a teszt végeztével az a furcsa érzésem támadt, mintha a világ két felén felnőtt idegenek, igazából féltestvérek lennének. Egy kategóriát képviselnek, ugyanaz a céljuk, de más és más értékeket tartanak fontosnak. A hamarosan következő tesztben ugyan kiélezem a különbségeket, szembe állítom az egyes tulajdonságaikat, megmutatom, hogy miben jobb az egyik és miben a másik motor. Mégis, elsősorban a két motor kiváltotta érzéseimet szeretném lefesteni nektek, hogy érezzétek, melyik illik igazán hozzátok.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending