Csatlakozz hozzánk

Hírek

Testvérpárbaj a NorthWest200-on

William Dunlop – testvére előtt – nagy csatában, a Tyco Suzuki GSX-R1000 nyergében megszerezte első nemzetközi superbike futamgyőzelmét Észak-Írországban, a híres NorthWest200 utcai versenyen

Közzétéve

ekkor

nw200 tyco suzuki 2014
RST AIRBAG

Igen nehéz, esős körülmények között, kiélezett csatában mindössze fél másodperc döntött a két testvér, William és Michael Dunlop között. Dunlop hetedik volt a nyitó, szintén vízen lebonyolított supersport futamon, míg csapattársa, Guy Martin tizenharmadik. A szombati nap második superbike futamán Martin ötödik, Dunlop pedig tizenegyedikként futott be.

„A körülmények miatt ez mindenki számára egy nehéz nap volt, de nekem örömömre szolgált, hogy megszerezhettem első nemzetközi superbike győzelmemet a Tyco Suzukival. Csak akkor pillantottam meg Michaelt, amikor az utolsó körben a vállam fölött hátranéztem és azt gondoltam: „nos ennyi volt”. De a csapatom és én túl sok kemény munkát tettünk bele, hogy csak úgy feladjam. Hagyott egy kis rést a Juniper sikánnál és nem volt olyan kemény féktávon, mint ahogy számítottam. A sikánba befelé egy szűk ívet kellett válasszak, de sikerült átfűznöm és megtartottam az előnyömet a célvonalig. Nem tudom eléggé megköszönni a Tyco Suzuki csapatnak a szezonban eddig nyújtott erőfeszítéseikért. Valóban első osztályú figyelmet kapok tőlük. Most sokkal jobban várom a TT-t, mint idáig bármikor” – nyilatkozta a győztes, William Dunlop.

William Dunlop

„A mai feltételek mindenki számára kemények voltak. Sikerült még több kilométert tenni a gépekbe a TT előtt és William egy nagyszerű supebike győzelmet aratott. Köztünk szólva azt hiszem, sikerült bebizonyítsuk, hogy mind a kicsi GSX-R600-at, mind pedig a superbike-ot jól felkészítettük. Most már gyerünk a TT-re” – mondta az utca versenyek sztárja, Guy Martin.

Guy Martin
NorthWest200 2014 – superbike futam – eredmények

1. William Dunlop [Suzuki] 24min 02.051sec; 2. Michael Dunlop [BMW] +0.520sec; 3. Conor Cummins [Honda] +16.137sec; 4. Michael Rutter [BMW] +26.149sec; 5. Ian Hutchinson [Yamaha] +28.048sec; 6. Simon Andrews [BMW] +34.256sec


Forrás: Suzuki

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending