Csatlakozz hozzánk

Hírek

Terol: Versenyképesek vagyunk, ez a lényeg

A nehézségek ellenére is az öt pontot jelentő 11. helyen zárt a magyar csapat spanyol világbajnoka az idei szezonnyitó Supersport versenyen Phillip Island-en

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Immár (újra) teljes szezonban szurkolhatnak a motorsport hazai rajongói egy magyar csapatnak a Supersport világbajnokságon. A tavaly három futam erejéig már bemutatkozó Schmidt Racing idén valamennyi versenyen rajthoz áll a spanyol GP125-ös világbajnoka, Nicolas Terol révén, míg az európai viadalokon Chrobák János is harcolhat a vb pontokért.

A 2016-os idénynyitón, a phillip islandi ausztrál versenyen sajnos a szombat nem úgy sikerült a csapat és motorosa számára, ahogy azt eltervezték, és az egész nap technikai gondokkal küzdő Terol a 11. pozícióból várhatta a piros lámpa kialvását a vasárnapi futamon.


Terol remekül kapta el a rajtot, és sokáig a legjobb tízben motorozott, ám a pálya néhány pontján elkezdett esni az eső, és ugyan visszaesett néhány pozíciót, ám remekül hajrázva végül a rajthelyével megegyező 11. helyen intették le – amit az előzmények ismeretében mindenki elégedetten fogadott.

Nico Terol a következőt nyilatkozta „Figyelembe véve, hogy mennyi gonddal küzdöttünk a futam előtt, nagyon elégedett vagyok az elért eredménnyel és a csapat munkájával. A rajtom kifejezetten jól sikerült, végig nagyon koncentráltam, de az eső arra kényszerített egy ideig, hogy lassabban menjek. Ha nem jött volna az eső, vélhetően az első nyolcban tudtam volna végezni, ami azt bizonyítja, a motorom igenis versenyképes. A következő futamra mindenképpen meg kell oldanunk a most jelentkező technikai problémákat, mert akkor ki tudjuk hozni a motorból és belőlem is a maximumot. Most már Thaiföldre összpontosítok, ahol annak ellenére előrelépést remélek, hogy tudom, számunkra az első két verseny tesztnek tekinthető, hogy az első európai futamon már a legjobbakkal is felvehessük a küzdelmet”


A thaiföldi versenyre két hét múlva, március 13-án kerül sor.

– MV Agusta újra Magyarországon! Árlista ITT

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending