Connect with us
Suzuki

Hírek

Innentől nem szabható ki bírság térfigyelő kamera alapján!

Az elmúlt pár hétben hatalmas vita tárgya volt, hogy a térfigyelő felvétele alapján bírságolhatnak-e vagy sem. A rendőrség döntött a kérdésben, és lezárta a témát.

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A rendőrség végre döntött!

Rengeteg kereszteződében szabtak ki pénzbüntetéseket a szabálytalan autósokra és motorosokra. Ezt természetesen muszáj volt befizetni, mivel az objektív felelősség alapján az üzembentartó felel értük, ergo nem számít, ki követte el a kihágást, pengetni kellett. A rendőrségnek hála, a hivatalos állásfoglalása alapján most ez megváltozott.
A bírságolás forrása az a felvétel volt, melyet a közterület-felügyelet térfigyelő kamerái készítettek. Most viszont jön a csavar; az ORFK tájékoztatása szerint, az objektív felelősség alapján kiszabható büntetéseket csak a jogszabálynak megfelelő eszközökkel rögzíthetik, márpedig ezek a kamerák nem olyanok.

Itt feltennék egy kérdést: hanem milyenek, ha már több milliárd forintot költöttek a kihelyezésükre a közelmúltban?

Nos igen, a VÉDA és az egyéb sebességmérők megfelelnek az előírásoknak, így azok felvételei alapján bármikor jöhet bírság, ellenben a közterületen elhelyezett kamerák alapján csak feljelentés tehető, de a sofőrön múlik, hogy beismeri-e a tettét.

VEDA közúti intelligens kamera

A szabálysértés ettől függetlenül valós, s a felvétel alapján a közterület-felügyelet emberei megtehetik a feljelentést, a rendőrség így le is folytatja az eljárást.

A nagy testvér mindent lát

De mi van ha azt mondom, nem én voltam a járművel?

Ha valaki utólag bevallja, hogy tényleg ő vezette a kocsit vagy motort, akkor megkapja büntetését, ha nem, akkor nincs mit tenni, megússza a kihágást.
Az üzembentartón nem hajtható be, mivel nem esik az objektív felelősség hatálya alá. És itt a vége.
Megnyugodhatnak akiknek az ilyen jellegű ügye éppen folyamatban van, viszont most szitkozódhatnak, akik már befizették a csekket, s ezzel elismerték a kihágásukat.

 

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending