Csatlakozz hozzánk

Hírek

Ténéré tanulmány törülközőkből

A Yamaha megmutatta, milyen lesz a Super Ténéré: high-tech enduró kipörgésgátlóval.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Egy hónappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy a Yamaha valószínűleg új Super Ténérét készül piacra dobni. Úgy tűnik, volt alapja a pletykának, ugyanis a hangvillások a tokiói motorkiállításon lerántották a leplet a masina leplekből álló tanulmányváltozatáról.

A Yamaha igazán egyedi módon készítette el a kedvcsinálónak szánt masinát. A formát textildarabok rajzolják ki, a fejidom a Szaharában élő tuaregek öltözékét idézi, a technikai részletekről pedig közszemlére tett belső alkatrészek árulkodnak. A képek alapján úgy tűnik, az újdonság – a jóslatoknak megfelelően – soros kéthengeres blokkot kap, amelynek szelepeit két felül fekvő vezérműtengely irányítja, az erőt pedig kardántengely közvetíti a hátsó kerékhez. A Yamaha rövid sajtóközleményében keveset árult el a technikai részletekről, csak annyit lehet tudni, hogy a Super Ténérét kipörgésgátlóval, ABS-szel és kombinált fékrendszerrel (Unified Brake System, UBS) is felszerelik majd.

A cél egyértelmű, a Yamaha elsősorban a BMW R 1200 GS és a KTM 990 Adventure rajongóit próbálja magához édesgetni az új modellel, de a Hondától is szeretne Varadero-vásárlókat elszipkázni. Ehhez a magas műszaki színvonal és a kedvező ár mellett arra lesz szükség, hogy a Super Ténére aszfalton és terepen egyaránt jól boldoguljon.

{kl_php}include(“dealer/yamaha.php”);{/kl_php}


Comments

comments

Trending