Connect with us
Suzuki

Hírek

Teljesítmény a köbön

Két észak-amerikai hölgy elsőként teljesítette motorral az egymillió mérföldes távot

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: BMW

Ahogy a másfél éves túrás cikkben is említettük, mindenkinek mást jelent, hogy mi is az a “hosszú táv”. Ezúttal nem a gurulás időtartamán, hanem annak hosszán a hangsúly: két motoros hölgy több, mint másfélmillió kilométert utazott bolygónk számtalan országán át! Igaz, a ráfordított idő sem mellékes, mert egy negyed évszázad kellett ehhez a rekordgyanús teljesítményhez.

Ardys Kellerman és Voni Glaves bő egy hónapja új észak-amerikai rekordot állított fel, amikor Kolorádóban, BMW motorjaikkal elérték az egymilliomodik megtett mérföldet, azaz 1.6 millió kilométert. A BMW Motorrad USA és a BMW Motorkerékpár Tulajdonosok Szövetsége is elismerésben részesítette a két világutazót, valamint az Iron Butt szövetség is szeretné hivatalos rekorddá nyilvánítani az elért eredményt.

Az egymillió mérföld eléréséhez a két hölgy több mint 50 államhatárt lépett át, bejártak minden kanadai tartományt, valamint olyan országokban motoroztak, mint a Dél-Afrikai Köztársaság vagy Új-Zéland. A hölgyek között valószínűleg a világon egyedülálló ez a táv, melynek megtételéhez mind a kettőjüknek több mint 25 évre volt szüksége.

„Sok motorom volt, amit szerettem, de egy igazán a szívemhez nőtt, a BMW R 1100 RS típusú túramotorom, amit 1993-ban, teljesen újonnan vásároltam. Ezzel a modellel több mint 350 ezer mérföldet teljesítettem az évek során. A BMW motorjaim mindig megbízhatóak voltak és nagyon szerettem a technológiai újításaikat, különösen az ABS fékrendszer nyújtott nagy segítséget útjaim során. A jelenlegi motorom is BMW, egy vörös fényezésű F 800 S modell”– meséli Voni.


Annyit mentek, hogy 40-szer(!) megkerülhették volna a Földet az Egyenlítő mentén!

Voni és Ardys is nagy tapasztalattal rendelkezik a hosszútávú motorozásban. Voni egyszer, Ardys pedig négy alkalommal teljesítette az Egyesült Államokban kétévente megrendezendő Iron Butt rally-t, amelyen az indulóknak 11 nap alatt kell végigjárni az 11000 mérföldes távot.

„Büszke vagyok rá, hogy minden egyes kilométert balesetmentesen tettem meg és továbbra is szeretném folytatni ezt a hagyományt, amikor kétkerekűmmel járom a világot. Szeretek kitűzni olyan egyéni célokat, amik mindig túl vannak azon, amit szerintem teljesíteni tudok. Aztán végül mindig teljesítem őket”
– teszi hozzá Voni.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending